Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Justiției. Conferința de diseminare a rezultatelor proiectului Modelarea Prosocială între egali – PPrompt / 17 ianuarie 2020
14.01.2020 | JURIDICE.ro

Vineri, 17 ianuarie 2020, între orele 9.30-13.00, în Sala Drepturilor Omului, Palatul Parlamentului, va avea loc Conferința de diseminare a rezultatelor proiectului Modelarea Prosocială între egali – PPrompt 2017-1-TR01-KA204-046684 finanțat prin Programul Erasmus+ Ka204 al Comisiei Europene, potrivit unui comunicat.

Proiectul Peer Prosocial Modelling in Probation (PPROMPT) a fost implementat cu finanțare din Programul Erasmus+ Ka204 al Comisiei Europene în trei state (Turcia, Portugalia și România), având ca parteneri Serviciul de Probațiune din Ankara, Turcia (lider de proiect), European Strategies Consulting (România), IPS_Innovative Prison Systems (Portugalia) și Direcția Generală de Reintegrare Socială a Serviciilor Penitenciare (Portugalia).

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea unui program de modelare prosocială între egali pentru persoanele condamnate aflate în probațiune în cele trei țări.

Direcția Națională de Probațiune din Ministerul Justiției a participat la activitățile proiectului în vederea dezvoltării programului Life Skills (Abilități de Viață) în care persoane condamnate aflate în supravegherea serviciilor de probațiune au devenit mentori pentru alte persoane condamnate aflate în supraveghere, în vederea sprijinirii acestora în procesul de reintegrare socială și dezvoltarea unor comportamente pozitive, pentru a preveni săvârșirea de noi infracțiuni. În cadrul proiectului, consilieri de probațiune din Serviciile de Probaţiune București, Bistrița-Năsăud, Cluj, Olt, Timiș au aplicat programul în cele cinci servicii de probațiune in lucrul cu persoanele condamnate.

În acest context, va avea loc la București, în data de 17 ianuarie 2020, la Palatul Parlamentului, conferința de diseminare a rezultatelor proiectului menționat, cu participare internațională (reprezentanți ai serviciilor de probațiune din Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Germania, Slovenia). La eveniment vor participa și persoane condamnate care au fost implicate în programul implementat în serviciile de probațiune din Romania.

:: Agenda evenimentului


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.