Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Prof. univ. dr. Ilie Pascu a trecut în neființă. UPDATE: Mesajul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

17.01.2020 | Niculae GAMENȚ

JURIDICE - In Law We Trust

Comunitatea universitară a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” își exprimă profundul regret pentru plecarea dintre noi a unuia dintre cei care reprezintă o figură emblematică pentru dreptul penal, Profesorul universitar dr. Ilie PASCU, cadru didactic la Catedra de Drept Penal, atât în cadrul Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne (1973-1990), cât și în cadrul Facultății de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ – Bucureşti (1990-1997).

Personalitate complexă, cu multiple valențe formative, dăruit de Dumnezeu cu cert har pedagogic, domnul profesor universitar dr. Ilie Pascu a contribuit la formarea atașamentului față de lege a multor generații de juriști cărora le-a insuflat câteva dintre calitățile morale care l-au caracterizat: iubirea față de adevăr și dreptate, echilibru și consecvență în judecată, respect față de opiniile și personalitatea celuilalt.

Ca o recunoaștere a acestor merite, în anul 2006, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ i-a conferit domnului profesor universitar dr. Ilie Pascu Diploma de Excelență pentru sprijinul acordat în formarea şi educarea viitorilor ofițerilor de poliție.

Pe parcursul carierei academice, profesorul universitar dr. Ilie Pascu a avut realizări remarcabile în activitățile didactice și științifice, concretizate în tratate, cursuri, note de curs, monografii, articole științifice.

A fost membru fondator al Asociaţiei de Criminalistică şi Criminologie și al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale, Secretar General al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale și al Revistei de Drept Penal și membru al Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal.

A fost membru în Comisia de elaborare a proiectului noului Cod Penal şi a altor legi penale.

S-a remarcat ca un jurist de o vastă cultură fiind decorat de preşedintele României cu Ordinul „Meritul Militar“ clasa I.

Profesor excepțional, un om de vastă cultură, un pedagog îndrăgit care a ghidat destinele multor generații de studenți și un om minunat care întotdeauna și-a spijinit tinerii colegi în activitatea didactică.

Dumnezeu să-i primească sufletul în Lumina Lui!

***

Nicu Gamenț

Niculae Gamenț

O profundă tristețe m-a cuprins când am aflat despre trecerea în neființă a domnului prof. univ. dr. ILIE PASCU, Omul care mi-a fost mentor și prieten, cel care m-a îndrumat pe tot parcursul meu profesional.

De-a lungul îndelungatei şi bogatei sale activităţi profesionale, prof. univ. dr. Ilie Pascu a contribuit cu dăruire şi talent la formarea a numeroşi specialişti în drept penal şi la elaborarea unor lucrări juridice reprezentative. Prin dispariţia sa, întreaga comunitate juridică românească suferă o mare pierdere.

Cei care l-au cunoscut îi vor păstra o vie și caldă amintire.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Av. dr. Niculae Gamenț
Universitatea Româno-Americană


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.