Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Polonia. Comisia Europeană solicită CJUE să suspende activitatea Secției Disciplinare a Curții Supreme de Justiție
15.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 14 ianuarie 2020, Comisia Europeană a decis să ceară Curții Europene de Justiție să impună măsuri provizorii Poloniei referitor la Secția Disciplinară a Curții Supreme, solicitând să suspende funcționarea acesteia, în contextul procedurii de infringement privind noul regim disciplinar pentru judecătorii polonezi, potrivit reuters.com.

Decizia a fost luată în vederea recentelor evoluții, inclusiv a deciziei preliminare a Curții Europene de Justiție din 19 noiembrie 2019 cu privire la independența noii Comisii Disciplinare și a hotărârii ulterioare a Curții Supreme poloneze de pe 5 decembrie. În hotărâre, Curtea Supremă a statuat că Comisia Disciplinară nu îndeplinește cerințele privind independența puterii judecătorești prevăzute de dreptul Uniunii și nu este așadar o curte independentă în sensul legii UE și a legii naționale.

În ciuda hotărârilor, Comisia Disciplinară continuă să opereze, creând un risc de daune ireparabile pentru judecătorii polonezi și crescând efectul de relaxare a justiției poloneze.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.