« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

CEDO. Cauze împotriva României – 14 ianuarie 2020. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completele de judecată
15.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 14 ianuarie 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Chitic împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut că nu a fost încălcat art. 10 din perspectiva limitării dreptului la libera exprimare și art. 11 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Totuși, Curtea constată o încălcare a art. 10 din Convenție, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantului 5000 de euro cu titlu de prejudiciu moral.

:: Hotărârea (în limba engleză)

2. Iancu împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 6 pct. 1 și art. 1 al Protocolului 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantului 6250 de euro cu titlu de prejudiciu material și 3000 de euro cu titlu de prejudiciu moral.

:: Hotărârea (în limba franceză)

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completele de judecată.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: CEDO, JURISPRUDENȚĂ

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CEDO. Cauze împotriva României – 14 ianuarie 2020. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completele de judecată”

  1. Atrag atenţia tuturor celor specializați în insolvență asupra cauzei Iancu.
    S-ar putea dovedi un impact tsunamic asupra procedurilor de insolvenţă în privinţa drepturilor salariale, mai cu seamă că practicienii în insolvenţă neglijează de cele mai multe ori aceste aspecte, niciodată neprezentând vreo dovadă că ar fi interogat fondul special de garantare ori alte instrumente avute la îndemână pentru a acoperi, măcar în parte, drepturile salariale înscrise la masa credală a societăților aflate în insolvență. V.B.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD