« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Fonduri europene. Intrare în insolvență beneficiar
17.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că scopul activității de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare rezultate din nereguli este de a stabili dacă există astfel de nereguli, raportat la clauzele contractului de finanţare, produse ca urmare a intrării în insolvenţă, iar această activitate se realizează, astfel cum a arătat şi Curtea Constituţională, cu aplicarea principiului proporţionalităţii, ţinându-se seama de natura şi gravitatea neregulii constatate, precum şi de amploarea şi implicaţiile financiare ale acesteia. În speță, instanța supremă a apreciat că nu poate fi redus conținutul activității de constatare a neregulilor (definit de art. 2 alin. 1 lit. h) din O.U.G. nr. 66/2011) la activitatea recurentei-pârâte (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 1 Nord-Est Iaşi) care, în urma consultării Buletinului Insolvenţei de pe portalul de servicii online al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, din data de 6 iulie 2015, constatând că reclamanta se află sub incidenţa Legii nr. 85/2006, a demarat procedura de recuperare a ajutorului financiar nerambursabil, fără a se ține cont de faptul că procedura generală de insolvenţă a fost deschisă la cererea unui creditor, iar reclamanta şi-a continuat activitatea sub supravegherea administratorului judiciar. (Decizia nr. 1737 din 28 martie 2019, pronunțată Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Insolvență, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD