Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Conferința de diseminare a Îndrumarului de bune practici privind activitatea judecătorilor și procurorilor în spațiul social media/platformele online
16.01.2020 | JURIDICE.ro

Joi, 16 ianuarie 2020, Consiliul Superir al Magistraturii a informat că luni, 20 ianuarie 2020, va avea loc Conferința de diseminare a Îndrumarului de bune practici privind activitatea judecătorilor și procurorilor în spațiul social media/platformele online, eveniment realizat în cadrul proiectului TAEJ- Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/cod MySMIS 118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (PO CA), potrivit unui comunicat.

Proiectul „TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar” a demarat la data de 5 septembrie 2018, urmare a semnării contractului de finanțare între Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.

La conferință vor participa reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai instituțiilor partenere în proiect, precum și ai altor instituții invitate la eveniment, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară și Uniunea Națională a Barourilor din România, judecători și procurori, precum şi experți cooptați în cadrul proiectului.

Principalele teme abordate în cadrul evenimentului de către managerul de proiect, jud. Evelina Oprina, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, și de către experți vor fi:
– Deontologia magistratului şi social media
– Importanța reglementării utilizării rețelelor de socializare de către judecători şi procurori
– Provocările etice ale social media pentru sistemul judiciar
– Comunicarea instituțională în cadrul autorității judecătorești în social media
– Specificități în comunicarea magistraților pe rețelele sociale
– Comunicarea nonverbală a magistratului în social media.

Conferinţa se va desfăşura la Hotel Internaţional, str. Căuzaşi nr. 25-27, București, iar agenda poate fi consultată aici. Accesul este permis ca urmare a invitației trimise de Consiliul Superior al Magistraturii.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.