Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members


Print Friendly, PDF & Email

Lansare carte Avocat Cecilia Maran la un eveniment editorial Art Creativ
17.01.2020 | JURIDICE.ro

Sâmbătă 18 ianuarie 2020, ora 14:00, la Bingo Chez Gabi, bd. Iuliu Maniu, nr. 11 are loc prima întâlnire Art Creativ din acest an, desfăşurată sub semnul prieteniei.

Ca la fiecare început de an, Editura Art Creativ Bucureşti va acorda premiile pentru cele mai frumoase cărţi ale anului care a trecut, această ediţie a evenimentului desfăşurându-se in memoriam George Mihalcea.

În cadrul manifestării va fi lansată şi cartea Maestrei CECILIA MARAN din Baroul Bucureşti, „Amintirile unui avocat despre lumea justiţiei”, apărută în anul 2019 la Editura Art Creativ şi despre care Adrian Munţiu a scris:

„Sub un titlu foarte inspirat, (…) autoarea, Cecilia Maran, trezeşte şi captivează încă de la început atenţia cititorului.

Noi, lectorii neprofesionişti, cunoaştem foarte puţin din lumea justiţiei, o lume în care se distilează, ca într-un imens alambic, adevărul de minciună, întâmplarea de premeditare. Este o lume a destinelor salvate sau spulberate, o lume a ieşirii sau a intrării dincolo de gratiile unei temniţe pentru ispăşire.

Foarte reuşită artistic în această carte este şi îmbinarea între comic şi tragic (vezi „Un hoţ sentimental”, „Un marinar de apă dulce”, „Paternitate”).

Toate titlurile volumului eu le-aş numi „Momente” realizate cu succes sub influenţa binefăcătoare a lui I.L. Caragiale.”

Intrarea la eveniment va consta dintr-o donaţie de 10 lei în schimbul căreia participanţii vor putea alege orice carte Art Creativ; suma adunată urmând a fi folosit pentru un caz special, aşa cum organizatorul a mai procedat şi în trecut.

Invitat special, artistul Laurenţiu Marinescu va susţine un recital.

* Premii acordate de Art Creativ pe anul 2019: premiul special pentru poezie – George Mihalcea; premii pentru cea mai bună carte de poezie – Eugen Pohonţu, pentru cea mai bună carte de prozăCecilia Maran (avocat), pentru cel mai bun romanClaudiu-Liviu Onișoară (jurist), pentru excelenta traducere a unei cărţi – Oana Andreea Axon; premii de debut: în poezie – Adriana Ruşăţeanu (avocat), Nicoleta Cristea şi Costel Pârlogea – şi în proza scurtă 2019 – Cluc Lucrian.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.