Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members


Print Friendly, PDF & Email

Georgios Rouskas, ales în unanimitate în funcția de președinte al CNUE
17.01.2020 | JURIDICE.ro

Începând cu data de 14 ianuarie 2020, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană are un nou președinte. Georgios Rouskas va conduce, timp de un an, destinele notariatului european, potrivit unui comunicat.

În discursul de mulțumire susținut în fața Adunării Generale a CNUE, Georgios Rouskas a declarat că în mandatul său va urmări implementarea și pe mai departe a priorităților de acțiune propuse de notariatul francez, aflat la președinția organizației în anul 2019. Rămân pe agenda CNUE teme ca statutul profesiilor reglementate, combaterea spălării banilor, protejarea sistemului de drept continental ca parte integrantă a culturii europene, adaptarea profesiei la noile tehnologii și implicarea notariatului în proiecte concrete, ce au legătură cu Uniunea Europeană.

Georgios Rouskas a accentuat, totodată, necesitatea asigurării unui echilibru între cele 22 de organizații notariale membre CNUE. Subliniind faptul că apreciază contribuția importantă a notariatelor mari în apărarea și promovarea intereselor profesiei, noul președinte a afirmat că se impune și recunoașterea aportului valoros al notariatelor mai mici. La finalul alocuțiunii, el a făcut apel la unitate și unanimitate în luarea deciziilor la nivelul Adunării Generale a CNUE.

Născut la Atena în 1964, Georgios Rouskas a absolvit, în 1988, Facultatea de Drept din cadrul Universității Naționale și Capodistriene din capitala Greciei. Începând cu 1990, a activat timp de trei ani ca avocat pe lângă Tribunalul de Primă Instanță din Atena. A fost numit notar în 1993.

Din 2015, este președintele Consiliului de Administrație al Camerei Notarilor din Atena, Pireu, Marea Egee și Insulele Dodecaneze, fiind ales anterior membru al Consiliului de Administrație (între 2003 și 2009), trezorier (între 2009 și 2012) și vicepreședinte (între 2012 și 2015). Este președintele Comitetului de coordonare a camerelor notariale din Grecia și președintele CNUE pentru anul 2020.

Georgios Rouskas este specializat în fiscalitatea bunurilor imobiliare, în dreptul imobiliar și în legislația privind cadastrul. A avut numeroase intervenții cu privire la aria sa de expertiză în cadrul seminarelor organizate de camera avocaților, de cea notarială sau de cea a experților fiscali. A publicat un număr important de articole cu privire la domeniile menționate mai sus, în reviste de drept sau de fiscalitate.

Înființat în anul 1993, odată cu edificarea pieței unice europene, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană este organismul oficial reprezentativ al profesiei notariale în relațiile cu instituțiile Uniunii Europene. Notariatele naționale care fac parte din CNUE sunt cele din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Țările de Jos. Acestea reprezintă interesele profesionale a peste 40.000 de notari și 200.000 de angajați ai birourilor notariale din cele 22 de state membre CNUE. Notariatul român a aderat la CNUE în anul 2007.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.