Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii


2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Lupta cu „Sistemul”. Respectarea hotărârilor judecătorești
19.01.2020 | Florin CIUTACU

Florin Ciutacu

Florică Ciutacu

Iată o situație de fapt: Subsemnatul am obținut o hătărâre judecătorescă în data de 31 mai 2018 în care s-a decis, fără putință de tăgadă că se înlătură sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autoturism. Respectiva hotărâre a fost atacată cu apel de intimată, Inspectoratul de Poliție al județului Teleorman, apelul fiind respins, în anul 2019, soluția instanței de apel fiind comunicată părților în data de 19.03.2019. În cauză era vorba despre contestarea unui proces-verbal de contravenție.

Cu toate acestea, în data de 14 ianuarie 2020 subsemnatul, fiind oprit de un agent de ordine publică în orașul Roșiorii de Vede, acesta, cu sprijinul Servicului Rutier din localitate, îmi comunică faptul că dreptul meu de a conduce este suspendat, căci așa apare în sistem.

Ca urmare, se emite un proces-verbal, prin care mi se interzice să conduc, și mi se comunică faptul că mi s-a întocmit un dosar penal, pe motiv că aș fi condus autoturismul cu permisul suspendat.

Am învederat aspectele relative la hotărârile judecătorești favorabile mie – arâtând portalul instanțelor de judecată – reprezentanților Poliției Rosiorii de Vede, inclusiv Sefului Politiei Rutiere Roșiorii de Vede, rugând să verifice la Inspectoratul Teleorman încă o data cele algeate de dânșii, eventual prin Serviciul Juridic al respectivei entități, care, fără îndoială este în posesia hotărârilor judecătorești. Respectivii agenți/sefi de poliție au refuzat cererile mele, deșie de pe portal reiesea clar ca sunt in drept de a conduce autoturisme.

Arăt că în însuși Apelul formulat de Inspectorat la sentința favorabilă mie, Inspectoratul recunoaște că am dreptul de a conduce autoturisem, încetarea suspendării acestui drept fiind consemnata în hotărârea primei instanțe. Mai mult decât atât, șeful Politiei Rutiere Rosiorii de Vede mi-a comunicat că suspendarea dreptului meu de a conduce era activată din 7 noiembrie 2019 de inspectoratul Teleroman.

Îmi pun, legitim întrebarea, de ce atunci, de vreme ce hotărârea instanței de apel era comunicată în martie 2019? Am învederat că aceasta activare a suspendarii nu mi-a fost comunicată. Față de aceste elemente complementare, nu cumva este vorba de o confirmare a unei rele credințe vădite a celor ce nu au operat în sistem hotarările judecărești? Noi credem că da.

Față de poziția respectivelor organe ale statului, față de întregul complex faptic și față de greșita aplicare a legii de către cei implicați, am înțeles să acționez, consecutiv datei de 14.01.2020, pe cale de contencios administrativ ș.a.m.d., rezervându-mi dreptul de a apela la orice fel de mijloace legale în vederea valorificării și aparării drepturilor mele subiective și a interselor juridicește protejate, inclusiv a celor de natură morală. Aceasta deoarece orice jurist înțelege pericolul unei posibile condamnări în penal, cu atât mai mult având în vedere profesiile mele (avocat, cadru didactic universitar, arbitru al diverse curți de arbitraj naționale și internaționale etc. – a se vedea CV pe JURIDICE.ro)

Din discuțiile informale avute cu colegii juriști, se pare că nu este un caz singular. Dacă este așa, aceasta ar fi foarte grav, cât privește Seviciul Rutier al Politie Române.

Rugăm, prin urmare, cititorii JURIDICE.ro, precum și alte persoanele interesate să informeze JURIDICE.ro sau pe mine personal (www.avocatfciutacu.com) dacă au cunoștință despre cazuri similare, în vederea înlăturării respectivelor practici ale unor persoane și entități, care, cu aroganță, se consideră deținători ai unor adevăruri absolute – anume agenții de circulație si entitățile din care domniile lor fac parte, sentiment ce le dă dreptul  să se considere mai presus de Lege si, în plus, să ne trateze, pe cei ce muncim de ani, de zeci de ani, pentru a educa juriști și pentru a face din nobila proesie de jurist un etalon, un model de comportament soial, inclusv pentru persoanele anterior menționate.

Îi invit pe respectivii agenți de circulație, dimpreună cu șefii domniilor lor, să citească Lupta pentru Drept – nu este o carte voluminoasă, se poate citi cât timp se verifică și reverifică dacă un permis este sau nu suspendat ca urmare a unei hotărâri judecătorești.

Av. dr. Florică Ciutacu


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Lupta cu „Sistemul”. Respectarea hotărârilor judecătorești”

    • Ioan BUCSA spune:

      Nu e nimic incredibil… se întâmplă des din cauza unor greşite proceduri de comunicare din cadrul IPJ-urilor… juriştii care se ocupă de plângerile contravenţionale nu comunică la timp şi corect soluţiile pronunţate şi implicaţiile acestora asupra drepturlor petenţilor! Şi uite aşa te trezeşti cî în sistem apari altfel! dar probleme de sistem există şi la alte autorităţi… te duci la ANAF şi deşi ai plătit ceva „calculatorul” îţi arată altceva…

      Mi-a plăcut citatul cu art. 6 Cedo care nu garantează dreptul la apel şi recurs în civil… era bine să-l fi citit şi CC atunci când a pronunţat deciziile la litigiile privind recursul, atât pentru litigiile sub 2000 lei(cum se prevăzuse prin Legea 202/2010-mica reformă) cât şi cu ocazia obligativităţii recursului în toate litigiile evaluabile în bani!!! Cu alte cuvinte, te judeci în contencios administrativ pentru sume de miliarde şi ai doar recurs(nu şi apel), dar pentru că nu ţi-a plătit preţul la un animal sau arenda de 1000 lei, ai şi apel şi recurs! De unde să fie celeritate. Unde mai pui, că prin modificările amânate la legile justiţiei… se propune ca şi în aple să fie 3 judecători… deci 7 judecători să se uite intr-un litigiu de 2 lei…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.