Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura eliberării proceselor-verbale de căutare în RNPM
20.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 31 din 16 ianuarie 2020, a fost publicată Procedura eliberării proceselor-verbale de căutare în Registrul Național de Publicitate Mobiliară și de certificare a proceselor-verbale de căutare întocmite de către operatori și agenții împuterniciți ai operatorilor, din 7 ianuarie 2020.

Procedura prevede următoarele:

– Orice persoană poate transmite operatorului/agentului o solicitare de căutare certificată în Registru sau, după caz, de copii certificate ale avizelor de înscriere identificate în urma căutării, indicând criteriile de căutare și informațiile necesare efectuării căutării.
*Solicitarea de căutare poate fi transmisă pe suport hârtie, semnată de solicitant, sau sub forma unui înscris în formă electronică (document TED), căruia i s-a încorporat, atașat sau asociat o semnătură electronică calificată, bazată pe un certificat calificat valabil, respectând specificațiile tehnice ale documentelor TED afișate pe site-urile oficiale ale RNPM.

– După înregistrarea solicitării de căutare/certificare a informațiilor înscrise în RNPM, operatorul/agentul efectuează căutarea, utilizând aplicația software a RNPM, ținând seama de criteriile indicate de solicitant sau, dacă este cazul, propunând alte criterii de căutare. În urma efectuării căutării, operatorul/agentul eliberează, în formatul tipizat generat de aplicația software a Registrului, procesul-verbal de căutare și, după caz, copia certificată a unui aviz de înscriere sau a unui grup de avize de înscriere.

– Operatorul/Agentul transmite solicitantului procesul-verbal de căutare, care cuprinde următoarele informații:
a) numărul de înregistrare, precum și data și ora emiterii (generate de aplicația software a RNPM)
b) denumirea operatorului de Registru
c) denumirea agentului împuternicit
d) numele și prenumele, precum și semnătura persoanei care eliberează procesul-verbal de căutare, precum și copia certificată a unui aviz de înscriere sau a unui grup de avize de înscriere
e) numele și prenumele, precum și semnătura solicitantului
f) criteriile de căutare indicate de beneficiar și cele propuse de către operator/agent
g) numărul de avize de înscriere identificate
h) tabel cuprinzând avizele de înscriere identificate, în care se menționează informații referitoare la numărul de identificare, data și tipul înscrierii, operatorul/agentul care a efectuat înscrierea avizului, părțile și bunurile din avizul de înscriere.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti