Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura îndreptării erorilor materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere în RNPM
20.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Lege 9, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 31 din 16 ianuarie 2020, a fost publicată Procedura îndreptării erorilor materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere, din 7 ianuarie 2020.

Astfel, îndată ce constată existența unei erori materiale în cuprinsul formularului înregistrat în RNPM sau la sesizarea solicitantului înscrierii, operatorul/agentul completează și înscrie un formular de aviz de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere.

Imediat după efectuarea înregistrării în RNPM a avizului de îndreptare a erorii materiale, operatorul/agentul are obligația de a transmite solicitantului avizului ce conținea eroarea materială, o înștiințare referitoare la eroarea materială constatată, precum și o copie a avizului de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului, care a fost înregistrat în RNPM.

De asemenea, procedura prevede că operatorul are obligația să transmită Autorității de supraveghere, lunar, un raport cuprinzând avizele de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului, efectuate de el sau de agenții împuterniciți, detaliind motivele care au stat la baza înscrierii avizului de îndreptare a erorii materiale.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti