Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Drept civil Flux informații Monitorul Oficial al României Noutăți legislative

Procedura reactivării avizelor a căror stingere a fost efectuată eronat în RNPM

20 ianuarie 2020 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 31 din 16 ianuarie 2020, a fost publicată Procedura reactivării avizelor a căror stingere a fost efectuată eronat în Registrul Național de Publicitate Mobiliară, din 7 ianuarie 2020.

Procedura prevede următorii pași:

1. În cazul înscrierii în mod eronat a unui aviz de stingere, operatorul/agentul care a înregistrat în RNPM avizul respectiv, de îndată ce constată eroarea făcută ori este sesizat de către una dintre persoanele interesate, este obligat să completeze și să înscrie în RNPM un formular de aviz de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/agentului conținute în avizele de înscriere, selectându-se tipul „Stingerea eronată a unui aviz”.

2. În termen de o zi lucrătoare de la data efectuării înregistrării în RNPM a avizului de îndreptare a erorii materiale de tipul „Stingerea eronată a unui aviz”, operatorul/agentul va transmite Corpului operatorilor o solicitare de înscriere a unui aviz de reactivare a avizului stins din eroare.

3. Înregistrarea în RNPM, de către operator/agent, a unui aviz de ipotecă mobiliară de îndreptare a erorii materiale de tipul „Stingerea eronată a unui aviz” determină afișarea unui mesaj de avertizare „ATENȚIE – Există bunuri indisponibilizate” atât pe site-urile oficiale ale Registrului, cât și în aplicația software utilizată de operatorii/agenții autorizați. Mesajul de avertizare va apărea după efectuarea unei căutări, atât în pagina cuprinzând rezultatele căutării, cât și la vizualizarea oricărui aviz de înscriere, fiind însoțit de un link denumit „Lista avizelor ce conțin bunuri indisponibilizate” către o pagină în care pot fi vizualizate toate bunurile preluate din avizele stinse din eroare.

Pentru celelalte categorii de avize de înscriere: avize de fiducie, avize specifice, avize de ipotecă – creanțe securitizate, avize de ipotecă – obligațiuni ipotecare, la înscrierea unui aviz de îndreptare a erorii materiale de tipul „Stingerea eronată a unui aviz” nu se mai afișează mesajul de avertizare referitor la avizele de înscriere ce conțin bunuri indisponibilizate și nici „Lista avizelor ce conțin bunuri indisponibilizate”.

4. În termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea solicitării de reactivare a unui aviz stins în mod eronat din culpa operatorului/agentului, primită de la Corpul operatorilor, Autoritatea de supraveghere își exprimă acordul/dezacordul la reactivare.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

5. Îndată ce Corpul operatorilor RNPM primește decizia cuprinzând acordul Autorității de supraveghere pentru reactivare, completează numărul și data deciziei de aprobare emise de Autoritatea de supraveghere în câmpurile rubricii „Actul juridic care stă la baza înscrierii” și înscrie avizul de reactivare. După înscrierea avizului de reactivare, Corpul operatorilor RNPM transmite operatorului/agentului o copie a formularului de aviz de reactivare, având toate rubricile completate, inclusiv numărul de identificare a avizului și data, ora, minutul, secunda înscrierii.

În cazul în care cererea de reactivare nu este aprobată, Autoritatea de supraveghere acționează comanda de respingere în aplicația software pentru avizul de îndreptare a erorii materiale de tipul „Stingere eronată a unui aviz”, selectând numărul de identificare respectiv, iar sistemul informatic adaugă automat mențiunea „NU a fost aprobată reactivarea” la vizualizarea acelui aviz atât pe site-urile publice, cât și în aplicația software utilizată de operatori/agenți.

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership