Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Concluziile Adunării Generale a judecătorilor Tribunalului Maramureș
22.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 21 ianuarie 2020, la Palatul Justiţiei s-a desfăşurat şedinţa Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, convocate de preşedintele instanţei în vederea formulării  unui punct de vedere  motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor, potrivit unui comunicat.

Judecătorii Tribunalului Maramureş, cu unanimitate de voturi, au hotărât următoarele:
1. Transmiterea unui punct de vedere, către Consiliul Superior al Magistraturii, referitor la proiectul de lege privind abrogarea dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraţilor, în sensul păstrării reglementării în forma actuală.
2. Susţinerea demersurilor personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete, de menţinere a dreptului la pensia de serviciu
3. Transmiterea către Consiliul Superior al Magistraturii a unei solicitări de iniţiere a demersurilor vizând corectarea inechităţilor constatate în materia pensiei de serviciu
4. Analizarea oportunității declanşării unor forme de protest în ipoteza în care proiectul de lege este aprobat în forma actuală.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO