Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ÎCCJ. Motiv de recurs ref. neanalizarea de instanță a unor motive de apel
21.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că susținerea în motivele de recurs că instanţa de apel nu a analizat anumite critici din memoriul depus la dosar se referă la încălcarea prevederilor care impun instanţei verificarea, în limitele cererii de apel, a modului în care prima instanţă a stabilit situaţia de fapt şi a aplicat legea, considerând că există o vătămare sub acest aspect. În speță, instanța supremă a apreciat că nu poate fi reținută critica privind neanalizarea motivului de apel vizând solicitarea adresată primei instanţe de unire a excepţiei prescripţiei dreptului material la acţiune cu fondul cauzei în vederea administrării unui probatoriu comun. Înalta Curte a arătat că, în primul rând, nu există un veritabil motiv de apel care să vizeze refuzul instanţei de fond de a proceda la unirea excepţiei cu fondul cauzei, menţiunea unei asemenea solicitări fiind inserată în acele considerente ale părţii care susţineau un alt moment de începere al cursului prescripţiei decât cel reţinut de prima instanţă, și, în al doilea rând, nu a fost formulată o asemenea solicitare în cursul judecării procesului în primă instanţă; de fapt, prin note de ședință s-a solicitat doar respingerea excepţiei prescripţiei, iar în cadrul concluziilor susţinute la termenul din data de 7 decembrie 2017 s-a solicitat, din nou, respingerea excepţiei prescripţiei, existând, într-adevăr o solicitare de unire cu fondul a unor alte excepţii invocate de intimata-pârâtă. (Decizia nr. 941 din 25 aprilie 2019, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO