Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANSPDCP organizează Conferința „Aspecte practice de aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor și a reglementărilor naționale incidente”
22.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 28 ianuarie 2020, se aniversează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, care marchează împlinirea a 39 de ani de la semnarea la Strasbourg, în anul 1981, a Convenţiei 108 pentru protecţia persoanelor referitor la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal – primul instrument legal adoptat în domeniul protecţiei datelor, potrivit unui comunicat.

Prin această Convenție s-a deschis calea reglementării la nivel european a regulilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, iar în prezent ne aflăm într-o nouă etapă a domeniului protecției datelor, ca efect al punerii în aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor, din data de 25 mai 2018, care a condus la uniformizarea principiilor de protecție a datelor personale în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În acest context, a avut loc și modernizarea Conventiei 108 care s-a realizat în luna mai 2018, când Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat Protocolul modificat cunoscut sub numele de „Convenția 108+”.

Pentru sărbătorirea Zilei Europene a Protecţiei Datelor, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal va organiza Conferința intitulată „Aspecte practice de aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor și a reglementărilor naționale incidente”, la Palatul Parlamentului, pe data de 31 ianuarie 2020, începând cu orele 11.00.

Participarea la eveniment se realizează pe bază de invitație în limita locurilor disponibile.

De asemenea, ca în fiecare an, pe postul național de televiziune TVR și în mijloacele de transport STB, rulează în această perioadă clipul informativ dedicat Regulamentului General privind Protecția Datelor – mesaj de interes public, realizat de instituția noastră.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.