Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Hotărârea Senatului nr. 36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituţională. UPDATE: Decizia integrală
14.02.2020 | JURIDICE.ro

Vineri, 14 februarie 2020, Curtea Constituțională a României a dat publicității Decizia nr. 25 din 22 ianuarie 2020 referitoare la sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului României nr. 36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea președintelui Senatului.

:: Decizia integrală

***

Miercuri, 22 ianuarie 2020, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. l) din Constituție şi al art. 27 alin. (l) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea președintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori, potrivit unui comunicat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Senatului nr. 36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituţională.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.