Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

UJR îşi manifestă dezacordul deplin privind abrogarea dispozițiilor referitoare la pensia de serviciu a judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor asistenţi


23.01.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drepturile omului, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 23 ianuarie 2020, Consiliul director al Uniunii Juriştilor din Romania, luând act de proiectul de lege privind abrogarea dispoziţiilor din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la pensia de serviciu a judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor asistenţi, a carei adoptare în Camera Deputaţilor a fost stabilită pentru ziua de 29 ianuarie 2020 în sesiune extraordinară, și-a manifestat dezacordul deplin faţă de acest demers populist, care aduce atingere independenţei şi statutului autorităţii judecătoreşti, potrivit unui comunicat.

Uniunea Juriştilor din România susţine toate demersurile legale întreprinse de Consiliul Superior al Magistraturii şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de curţile de apel şi de parchetele din Ministerul Public, precum şi de asociaţiile profesionale ale magistraţilor, pentru a determina puterea legislativă şi pe cea executivă să respecte statutul şi independenţa magistraţilor, care include şi pensia de serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu standardele europene.

Uniunea Juriştilor din România atrage atenţia decidenţilor politici că această iniţiativă legislativă nu are nicio susţinere în documentele internaţionale pertinente şi nu a fost recomandată în niciun raport MCV, al Comisiei de la Veneţia ori al GRECO, organ care monitorizează, de peste 10 ani, statul de drept, democraţia şi drepturile omului în România. 

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti