Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

A fost constituit Grupul de lucru interministerial în domeniul anti-doping
23.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sportului, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 41 din 21 ianuarie 2020, a fost publicată Decizia nr. 75/2020 privind constituirea Grupului de lucru interministerial în domeniul anti-doping.

Constituirea grupului de lucru interministerial în domeniul antidoping are ca scop o mai bună cooperare între autoritățile și instituțiile publice, în vederea prevenirii, depistării și combaterii dopajului în sport.

Grupul de lucru este format din reprezentanți la nivel de secretar de stat și personal de specialitate din cadrul instituțiilor prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie, desemnați prin act administrativ al conducătorului instituției. Coordonarea Grupului de lucru este asigurată de către reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului.

Grupul de lucru are următoarele obiective principale:
1. monitorizarea verificării de către instituțiile publice abilitate a modului în care toate structurile sportive naționale respectă obligațiile prevăzute de Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe baza datelor și informațiilor furnizate de instituțiile cu atribuții în domeniul combaterii fenomenului de dopaj în sport;
2. identificarea serviciilor medicale efectuate în unitățile sanitare din România care presupun realizarea tratamentelor medicale de terapie intravenoasă cu laser și a altor proceduri medicale interzise de Agenția Mondială Anti-Doping;
3. analiza rezultatelor investigațiilor efectuate la furnizorii de servicii medicale din România care oferă proceduri și tratamente medicale de terapie intravenoasă cu laser interzise de Agenția Mondială Anti-Doping.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti