Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ASF. Unele măsuri în cazul unui Brexit fără acord
28.01.2020 | JURIDICE.roÎn Monitorul Oficial nr. 52 din 27 ianuarie 2020, a fost publicată Norma nr. 1/2020 privind aplicarea unor măsuri în cazul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană fără un acord.

Măsurile care urmează a fi aplicate în cazul unui Brexit fără acord sunt:

– În termen de 15 zile de la data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord, asigurătorii, intermediarii de asigurări și intermediarii de asigurări auxiliare din Regatul Unit vor informa contractanții, păgubiții și beneficiarii cu privire la regimul juridic aplicabil contractelor de asigurare în vigoare, inclusiv prin publicarea acestor informații pe propriul website sau, în lipsa existenței acestuia, prin alte canale de comunicare.

Asigurătorii pot continua desfășurarea activității în România, după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană fără acord, numai în vederea gestionării contractelor în derulare pentru lichidarea portofoliului și încetarea sistematizată a activității.

– Intermediarii de asigurări și intermediarii de asigurări auxiliare din Regatul Unit vor îndeplini toate formalitățile necesare pentru încetarea sistematizată a activității de distribuție în România în termen de maximum 6 luni de la data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord, fără posibilitatea angajării în noi activități de distribuție sau reînnoirii celor existente, chiar și în mod tacit.

– Începând cu data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord, contractanții pot, fără a implica costuri suplimentare, să denunțe contractele de asigurare multianuale.

– ASF permite finalizarea transferului de portofoliu de la un asigurător din Regatul Unit către un asigurător din România sau dintr-un alt stat membru, cu condiția ca procedura să fi fost inițiată înainte de data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord.

Pe de altă parte, asigurătorii din România care, la data retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără acord, desfășoară activitate de asigurare în Regatul Unit în baza dreptului de stabilire sau a libertății de a presta servicii gestionează contractele de asigurare în vigoare, în vederea lichidării portofoliului și asigurării încetării sistematizate a activității transfrontaliere.

De asemenea, Norma stabilește că intermediarii și intermediarii de asigurări auxiliare din Regatul Unit transmit Autorității de Supraveghere Financiară, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia, următoarele informații:
a. lista clienților
b. lista asigurătorilor cu care colaborează
c. măsurile de gestionare și durata contractelor de asigurare în derulare.

Norma intră în vigoare în prima zi următoare datei retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.