Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Noi norme privind vizarea actelor de studii emise de instituțiile de învățământ superior din România
29.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 55 din 28 ianuarie 2020, au fost publicate Normele metodologice pentru vizarea actelor de studii, a anexelor la actele de studii și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior din România, din 20 ianuarie 2020.

Vizarea presupune procedura prin care se verifică și se certifică autenticitatea și legalitatea actului de studii, precum și legalitatea anexelor la actele de studii sau a documentelor școlare universitare.

Astfel, competența vizării actelor de studii, a anexelor la actele de studii și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu din România aparține Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (C.N.R.E.D.).

Normal prevăd expres documentele școlare universitare care pot fi vizate de C.N.R.E.D., și anume:
– suplimentul la diplomă
– foaia matricolă
– situația școlară
– programa analitică
– adeverința privind școlarizarea/absolvirea
– adeverința care atestă calitatea de student
– adeverința privind finalizarea studiilor
– adeverința de autenticitate.

De asemenea, normele metodologice prevăd activitățile desfășurate de C.N.R.E.D. în procesul de vizare, persoanele care pot solicita aplicarea vizei, documentele pe care trebuie să le conțină dosarul depus la Centru și altele.

Actele de studii, anexele la actele de studii sau documentele școlare universitare vizate se eliberează în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii de vizare.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti