Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Noi norme privind vizarea actelor de studii emise de instituțiile de învățământ superior din România
29.01.2020 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 55 din 28 ianuarie 2020, au fost publicate Normele metodologice pentru vizarea actelor de studii, a anexelor la actele de studii și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior din România, din 20 ianuarie 2020.

Vizarea presupune procedura prin care se verifică și se certifică autenticitatea și legalitatea actului de studii, precum și legalitatea anexelor la actele de studii sau a documentelor școlare universitare.

Astfel, competența vizării actelor de studii, a anexelor la actele de studii și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu din România aparține Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (C.N.R.E.D.).

Normal prevăd expres documentele școlare universitare care pot fi vizate de C.N.R.E.D., și anume:
– suplimentul la diplomă
– foaia matricolă
– situația școlară
– programa analitică
– adeverința privind școlarizarea/absolvirea
– adeverința care atestă calitatea de student
– adeverința privind finalizarea studiilor
– adeverința de autenticitate.

De asemenea, normele metodologice prevăd activitățile desfășurate de C.N.R.E.D. în procesul de vizare, persoanele care pot solicita aplicarea vizei, documentele pe care trebuie să le conțină dosarul depus la Centru și altele.

Actele de studii, anexele la actele de studii sau documentele școlare universitare vizate se eliberează în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii de vizare.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.