Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Baroul București solicită CSM să intervină asupra modului de derulare a protestelor anunțate de instanțele din țară
29.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

MarTi, 28 ianuarie 2020, Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta, insusindu-si comunicatul Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, intelegand motivele protestului magistratilor si analizand modul de derulare al acestuia, a constatat o aplicare neunitara a acestui protest din perspectiva instantelor de judecata in sensul ca unele completuri ale aceleiasi instante au aplicat in mod diferit derularea protestului, unele completuri suspendand sedintele de judecata, acordand termene fara discutie, altele judecand cauzele aflate pe rol, potrivit unui comunicat.

Luand in considerare si multiplele sesizari ale avocatilor in acest sens, precum si faptul ca o asemenea situatie aduce grave prejudicii atat profesiei de avocat, cat si justitiabililor, Consiliul Baroului Bucuresti a decis formularea unei adrese catre Consiliul Superior al Magistraturii, prin care solicita acestuia interventia rapida si ferma la nivelul tuturor instantelor, in scopul comunicarii transparente a efectelor specifice protestului, raportate la aplicarea diferita a acestuia la nivelul instantelor de judecata.

In acest sens, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ceara tuturor instantelor din tara, comunicarea de catre instante a modalitatii in care inteleg sa deruleze protestul, prin publicarea pe site-ul fiecarei instante a programului din ziua respectiva, precum si a deciziei de a suspenda sau nu cauzele aflate pe rol.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO