Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tribunalul Argeș își suspendă activitatea pe perioadă nedeterminată
30.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 30 ianuarie 2020, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. (1) coroborat cu art. 16 alin. c) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin HCSM nr. 1375/2015, în vederea stabilirii continuării sau încetării protestului magistraţilor, în raport de adoptarea legii pentru abrogarea pensiilor de serviciu, potrivit unui comunicat.

Prin Hotărârea nr. 4/30.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele:

Continuarea formei de protest, pe perioadă nedeterminată, în sensul că se va proceda la înregistrarea şi repartizarea acţiunilor şi a dosarelor în sistemul informatic ECRIS.

Toate secţiile Tribunalului Arges vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Secţia penală: cauze cu părţi în stare de detenție, cauze cu minori, cauze în care inculpaţii sunt sub imperiul unei măsuri preventive sau măsuri de siguranţă, cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele 6 luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale.

Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţa preşedinţială, cauzele care se judecă de completele specializate de minori fond, măsuri de protecţie, plasamente şi adopţii, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente.)

Secţia pentru conflicte de munca si asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente.)

Judecătorii Tribunalului Argeş solicită autorităţilor publice implicate în garantarea independenţei magistraţilor şi asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, următoarele:
– Revenirea asupra măsurii abrogării pensiei de serviciu, în condiţiile în care aceasta reprezintă o garanţie a independenţei magistraţilor, obligaţie asumată de Statul Român la nivel internaţional (cu ocazia aderării la Uniunea Europeană);
– Stabilirea unui volum optim de muncă al judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană;
– Adaptarea schemelor de personal din instanţe (judecători şi personal auxiliar) la nivelul volumului de muncă şi încărcătura pe judecător;
– Asigurarea resurselor financiare adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie;
– Plata orelor suplimentare pentru judecători şi personal auxiliar, nefiind posibilă acordarea unui timp liber în compensare;
– Eliminarea interdicţiilor şi incompatibilităților pentru magistraţi, restrângeri care nu se regăsesc în Statutul altor categorii profesionale.

Totodată, judecătorii Tribunalului Argeș, au stabilit că refuză participarea la  constituirea Birourilor Electorale judeţene în anul 2020, cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

De asemenea, vă informăm că începând cu data de 29.01.2020 se desfăşoară protestul personalului auxiliar de specialitate şi conex, sens în care programul arhivei cu publicul a fost redus la două ore zilnic, respectiv în intervalul orar 8.30 – 10.30.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO