« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Alba Iulia continuă manifestările de protest
30.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 30 ianuarie 2020, Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia a decis continuarea manifestării de protest față de afectarea independenței judecătorului și a justiției prin eliminarea dispozițiilor care consacră pensia de serviciu, în aceeași formă, constând în amânarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanței, cu excepția celor considerate urgente, până la încetarea motivului care a provocat acest protest, potrivit unui comunicat.

Tot astăzi a avut loc întâlnirea echipei manageriale a Curții de Apel Alba Iulia cu președinții și vicepreședinții tuturor instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia.

Întrucât la Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripția teritorială, prin hotărâri ale adunărilor generale ale judecătorilor din fiecare instanță s-a adoptat ca formă de protest amânarea judecării cauzelor, cu excepția celor urgente, până la înlăturarea situației care a generat acest protest, pentru informarea corespunzătoare și unitară a justițiabililor și a profesioniștilor din justiție s-a decis ca pe toate portalurile instanțelor din circumscripție disponibile pe Portalul instanțelor de judecată http://portal.just.ro/ și la toate sălile de judecată să fie afișate explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului.

În același timp, având în vedere continuarea protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor, în consens cu organizația sindicală reprezentativă a personalului auxiliar de specialitate, se vor afișa și publica corespunzător atât la sediul cât și pe site-ul instanțelor programul compartimentelor publice în perioada acțiunilor de protest.

Colectivul de judecători de la Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripție susțin și împărtășesc valorile exprimate de către președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, jud. Corina Alina Corbu, în cuprinsul scrisorii deschise din 29.01.2020 și își exprimă speranța că activitatea instanțelor de judecată va reveni la normal în cel mai scurt timp.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.