Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Alba Iulia continuă manifestările de protest


30.01.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 30 ianuarie 2020, Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia a decis continuarea manifestării de protest față de afectarea independenței judecătorului și a justiției prin eliminarea dispozițiilor care consacră pensia de serviciu, în aceeași formă, constând în amânarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanței, cu excepția celor considerate urgente, până la încetarea motivului care a provocat acest protest, potrivit unui comunicat.

Tot astăzi a avut loc întâlnirea echipei manageriale a Curții de Apel Alba Iulia cu președinții și vicepreședinții tuturor instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia.

Întrucât la Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripția teritorială, prin hotărâri ale adunărilor generale ale judecătorilor din fiecare instanță s-a adoptat ca formă de protest amânarea judecării cauzelor, cu excepția celor urgente, până la înlăturarea situației care a generat acest protest, pentru informarea corespunzătoare și unitară a justițiabililor și a profesioniștilor din justiție s-a decis ca pe toate portalurile instanțelor din circumscripție disponibile pe Portalul instanțelor de judecată http://portal.just.ro/ și la toate sălile de judecată să fie afișate explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului.

În același timp, având în vedere continuarea protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor, în consens cu organizația sindicală reprezentativă a personalului auxiliar de specialitate, se vor afișa și publica corespunzător atât la sediul cât și pe site-ul instanțelor programul compartimentelor publice în perioada acțiunilor de protest.

Colectivul de judecători de la Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripție susțin și împărtășesc valorile exprimate de către președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, jud. Corina Alina Corbu, în cuprinsul scrisorii deschise din 29.01.2020 și își exprimă speranța că activitatea instanțelor de judecată va reveni la normal în cel mai scurt timp.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti