Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Contract de asistență juridică încheiat de avocat cu rudele inculpatului


10 februarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că încheierea contractului de asistență juridică de avovat cu rudele inculpatului, fără ca acesta să aibă cunoștință de acest fapt, semnifică lipsa acordului de voință între avocat şi client, cerinţă impusă de art. 121 alin. 2 din Statutul profesiei de avocat. În speță, instanța supremă a constatat că avocaţi nu au mandat din partea inculpaţilor A., C. şi B. pentru declararea căii de atac a recursului în casaţie, deşi avocatul N. a semnat pentru inculpatul C. cererea de recurs în casaţie, iar avocatul O. a semnat cererea de recurs în casaţie pentru cei trei inculpaţi menţionaţi, neexistând mandat nici măcar verbal, avocații precizând că nu au discutat personal cu inculpaţii, ci cu rudele, și neexistând nici mandate speciale din partea inculpaţilor pentru rudele acestora, astfel că nu operează instituţia reprezentării. Soluția: respingerea recursurilor în casație ca iaadmisibile. (Decizia nr. 37/RC din 6 februarie 2019, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii