Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial

Noi modificări operate în raport cu Regulamentul ASF privind emitenții de instrumente financiare
31.01.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 63 din 30 ianuarie 2020, a fost publicat Regulamentul nr. 1/2020 pentru modificarea și completarea Regulamentului Autorității de Supraveghere Financiară nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

Potrivit Regulamentului:

– Se modifică prevederea potrivit căreia un acționar care deține individual ori, după caz, acționarii care dețin împreună cel puțin 5% din capitalul social sau o cotă mai mică, dacă în actul constitutiv se prevede astfel, poate/pot solicita, cel mult o dată într-un exercițiu financiar, convocarea unei adunări generale a acționarilor având pe ordinea de zi alegerea administratorilor, cu aplicarea metodei votului cumulativ. Astfel, după operarea modificărilor, dacă un acționar semnificativ solicită convocarea unei adunări generale a acționarilor având pe ordinea de zi alegerea administratorilor, cu aplicarea metodei votului cumulativ, consiliul de administrație este obligat să convoace corespunzător adunarea generală a acționarilor, cu includerea pe ordinea de zi a alegerii membrilor consiliului de administrație pe baza metodei votului cumulativ. Alegerea membrilor consiliului de administrație pe baza acestei metode se face în mod obligatoriu, ca urmare a respectivei cereri a acționarului semnificativ. 

– Se completeză prevederile Regulamentului în sensul că acțiunile emise de societate și deținute de persoanele care își exercită dreptul de retragere din societate se blochează în depozitarul central în vederea realizării transferului.

– Se abrogă reglementarea potrivit căreia, în cazul în care adunarea generală are ca obiect fuziunea sau divizarea societății, acțiunile emise de respectiva societate sunt suspendate de la tranzacționarea pe respectiva piață reglementată din ziua desfășurării adunării generale extraordinare și până la finalizarea tuturor procedurilor aferente fuziunii, respectiv divizării. 

Secţiuni: Content, Drept comercial, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO