Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Întâlnire de lucru între experții ANABI şi reprezentaţii Departamentului de Justiţie ai SUA
31.01.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 30 ianuarie 2020, a avut loc o întâlnire de lucru între experții Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi reprezentaţii Departamentului de Justiţie al SUA, domnul Scott KERIN – reprezentant al Programului Internațional dedicat Proprietății Intelectuale și Criminalității Informatice (ICHIP) şi doamna Jessica H. KIM – Consilier Juridic Regional pentru Europa de Est, potrivit unui comunicat.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul recuperării produselor infracțiunii. Menţionăm faptul că atât Statele Unite ale Americii, cât şi România fac parte din Grupul de coordonare al reţelei CARIN*, ţara noastră deţinând Preşedinţia reţelei pe parcursul anului trecut. Totodată, au fost agreate acţiuni de cooperare comune, inclusiv prin transferul de expertiză și bune practici în domeniu. Principalele teme ce urmează a fi aprofundate sunt cele privind eficienţa măsurilor asiguratorii cu accent pe pregătirea acestora (pre-seizure planning), evaluarea şi valorificarea bunurilor atipice (stocuri de marfă, acțiuni, titluri de valoare etc.), depistarea şi indisponibilizarea monedelor virtuale, precum și mecanismele de cooperare internațională, în special în cazul de transferuri de active aflate în jurisdicţii off-shore.

Întâlnirile la nivel de experţi au fost agreate, la sfârşitul anului 2019, în cadrul întrevederii avute de Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, şi Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

La crearea şi operaţionalizarea ANABI, Ministerul Justiţiei a beneficiat de sprijinul şi asistenţa tehnică oferite de Statele Unite ale Americii, prin intermediul Departamentului de Justiţie şi U.S. Marshals Service.

* Rețeaua Inter-agenții de Recuperare a Creanțelor Camden

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti