« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
 1 comentariu

Avocații din Baroul Hunedoara refuză participarea la ședințele de judecată conduse de un judecător, pentru o perioadă de patru săptămâni
01.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, Consiliul Baroului Hunedoara, întrunit în Şedinţa de Consiliu, a luat cunoștință de situaţia creată de jud. Ioana Nicoleta Gheberta din cadrul Judecătoriei Deva, constând în aceea că în data de 29 ianuarie 2020, cu ocazia judecării dosarului 2621/221/2018, a dispus în sarcina avocatului ales al inculpatului persoană juridică măsura amenzii judiciare în cuantum de 1.500 de lei, motivată de lipsa nejustificată de la termenul de judecată stabilit în cauză, instanţa aflându-se în desfăşurarea unui protest concretizat în suspendarea activităţii, potrivit adevarul.ro.

Apreciind măsura dispusă ca fiind expresia unei lipse de respect faţă de întreg Corpul Profesional al Avocaţilor din cadrul Baroului Hunedoara, în cadrul Şedinţei de Consiliu din data de 30 ianuarie 2020, a fost hotărâtă organizarea unei forme de protest ce se va materializa după cum urmează:

Începând din data de 3 februarie 2020, pentru o perioadă de cel puţin patru săptămâni se va refuza participarea la şedinţele de judecată ale completului de judecată condus de jud. Ioana Nicoleta Gheberta. La acest complet vor participa doar avocaţii aleşi/numiţi dn oficiu în cauze cu persoane arestate sau în executarea unor pedepse privative de libertate. În toate celelalte cauze aflate pe lista de şednţă la acest complet, în această perioadă de minimum 4 săptămâni avocaţii nu se vor prezenta în sala de judecată.

În cauzele cu persoane aflate în stare de deţinere sau în executarea unor măsuri privative de libertate, în semn de protest, avocaţii vor participa la şedinţele de judecată ale completului jud. Gheberta Ioana Nicoleta purtând banderola albă aplicată pe mâna stângă, pe robă.

Consilul Baroului Hunedoara a hotărât formularea unei sesizări în materie disciplinară la Consiliul Superior al Magistraturii – Inspecţia Judiciară, împotriva jud. Ioana Nicoleta Gheberta, alături de cererea de reexaminare a amenzii, care va fi formulată de avocatul sancţionat.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Avocații din Baroul Hunedoara refuză participarea la ședințele de judecată conduse de un judecător, pentru o perioadă de patru săptămâni”

 1. Deci avocaţii îşi vor neglija clienţii pentru a „pedepsi” un judecător.
  Acest tip de „grevă” reprezintă o încălcare a datoriei fiduciare a avocatului faţă de clienţi.
  Avocaţii pot fi daţi în judecată pentru malpraxis de către clienţii lor.
  Când un judecator greşeşte, persoana nemulţumită poate utiliza căile de atac prescrise de lege.
  „Greva” nu este o cale de atac şi nici o măsură potrivită corpului avocaţilor.
  În niciun caz avocaţii nu îşi pot prejudicia proprii clienţi pentru a-şi împlini scopurile şi răfuielile personale cu un magistrat.

  Măsura aceasta din partea corpului avocaţilor este foarte neprincipială şi de neînţeles.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD