Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


A șaptesprezecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
04.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 28-29 ianuarie 2020, a avut loc a șaptesprezecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor, organ cu personalitate juridică al Uniunii Europene, constituit în temeiul art. 68 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În cadrul plenarei s-au adoptat, în principal, următoarele documente:

– Ghidul nr. 3/2019 privind prelucrarea datelor prin mijloace de supraveghere video

În urma analizării propunerilor transmise în faza de consultare publică, a fost adoptat în formă finală acest ghid, care constituie un instrument util în activitatea operatorilor și persoanelor împuternicite ce utilizează mijloace de supraveghere video. În cuprinsul acestuia sunt abordate, în principal, aspecte privind legalitatea prelucrării, dezvăluirea imaginilor către terți, confidențialitatea și securitatea prelucrărilor, cu numeroase exemple relevante.

– Ghidul privind vehiculele conectate

Acest document urmărește analizarea prelucrării datelor personale în contextul în care volumul acestor date utilizate de vehicule a crescut semnificativ.

Ghidul este supus consultării publice.

– Opiniile cu privire la proiectele cerințelor de acreditare a organismelor de certificare, supuse analizei de autoritățile din Marea Britanie și Luxemburg în temeiul art. 43 alin. (3) din GDPR.

:: Comunicatul oficial

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti