Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană și OCDE contribuie la punerea în aplicare a inițiativei România educată
04.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 3 februarie 2020, Comisia Europeană a informat că, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), au contribuit prin Programul de sprijin pentru reforme structurale (PSRS) la punerea în aplicare a inițiativei „România educată„, condusă de Administrația Prezidențială a României, potrivit unui comunicat.

Observațiile cu privire la politicile tematice elaborate au drept scop să propună modalități de reformă care să îmbunătățească calitatea și caracterul incluziv al educației în țară, și anume prin modernizarea profesiei de profesor și a cadrelor de conducere ale instituțiilor de învățământ școlar, precum și prin creșterea egalității și a accesului la educația preșcolară.

Comisia va continua să sprijine România în abordarea principalelor provocări ale țării în materie de educație, în special în ceea ce privește prevenirea și reducerea abandonului școlar. PSRS oferă expertiză tuturor țărilor din UE în vederea punerii în aplicare a reformelor de stimulare a creșterii economice.

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme: „Suntem mulțumiți de faptul că sprijinul oferit poate ajuta România să facă față provocărilor majore ale sistemului lor educațional. O educație de înaltă calitate și favorabilă incluziunii este esențială pentru asigurarea competențelor adecvate și a oportunităților de angajare și pentru crearea unei societăți incluzive, care lucrează pentru oameni”.

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO