Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

A fost reglementată pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali


05.02.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 76 din 3 februarie 2020, au fost publicate Normele privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți, din 22 ianuarie 2020.

Normele sunt aplicabile membrilor Camerei Consultanților Fiscali.

Astfel, pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți se realizează în conformitate cu Programul de pregătire profesională continuă, elaborat pe domenii de activitate și pe teme de pregătire profesională de către Direcția de învățământ și aprobat de Consiliul superior al Camerei Consultanților Fiscali.

Programul de pregătire profesională trebuie să aibă în vedere:
– modificările legislației fiscale;
– propunerile consultanților fiscali cu privire la domeniile de formare și temele de interes ce urmează a fi dezbătute;
– propunerile specialiștilor din Ministerul Finanțelor Publice;
– propunerile asociațiilor profesionale;
– evaluarea rezultatelor formării profesionale din anii anteriori.

Programul se desfășoară, de regulă, sub formă de cursuri, seminare cu aplicații practice, forumuri și conferințe.

Membrii activi ai Camerei Consultanților Fiscali sunt obligați să efectueze anual un număr de 30 de ore de pregătire profesională, iar membrii inactivi un număr de 15 ore de pregătire profesională.

Cu referire la finanțare, normele prevăd următoarele:
– Camera Consultanților Fiscali va organiza gratuit, în limita veniturilor bugetare, programe de pregătire profesională în domeniile aprobate pentru anul în curs.

– Pentru alte activități desfășurate de Direcția de învățământ pe linia pregătirii profesionale, taxele de participare se stabilesc pe principiul acoperirii cheltuielilor impuse de organizarea și derularea acțiunilor de pregătire profesională, cu respectarea tarifelor pentru plata lectorilor aprobate de conducerea Camerei Consultanților Fiscali.

Membrii Camerei Consultanților Fiscali care, în mod justificat, nu efectuează anual numărul de ore de curs prevăzut în prezentele norme și nu fac dovada participării la una dintre formele de instruire organizate de Camera Consultanților Fiscali vor efectua pregătirea profesională obligatorie în anul următor, în caz contrar nu vor putea obține viza anuală pentru exercitarea profesiei.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro