Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ministerul Justiției. Precizări ref. adoptarea în ședința de Guvern din data de 4 februarie 2020 a OUG de modificare Legii privind statutul polițiștilor de penitenciare


5 februarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Miercuri, 5 februarie 2020, Ministerul Justiției a informat că a propus, iar Guvernul României a aprobat, în cadrul ședinței din data de 4 februarie 2020, proiectul de OUG de modificare și completare a Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, potrivit unui comunicat.

Proiectul a stabilit, în acord cu decizia Curții Constituționale nr. 90/2019, regulile detaliate privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante aferente funcțiilor de execuție și conducere de polițist de penitenciare, precum și instituirea expresă, la nivel de lege, a indicatorilor de evaluare pentru polițiștii de penitenciare și a modului de echivalare a gradelor profesionale cu gradele militare.

Reglementarea era necesară având în vedere obligația de a implementa, de urgență, decizia Curții Constituționale, dar și a faptului că toate concursurile din sistemul administrației penitenciare au fost suspendate în urma acestei decizii ducând la deficiențe în activitatea acesteia.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică