« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia s-a întâlnit cu decanii Barourilor Hunedoara și Alba
05.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 5 februarie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității următorul comunicat:

„Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a organizat o întâlnire cu decanul Baroului Hunedoara, av. Cosmin Roncioiu, cu participarea vicepreședintelui UNBR și decan al Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, pentru analiza situației tensionate apărute la nivelul colaborării profesionale între judecători și avocați la unele instanțe de judecată din județul Hunedoara, potrivit unui comunicat.

Referitor la incidentul care a stârnit nemulțumirea avocaților din Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia își exprimă regretul cu privire la această situație și speranța că, printr-o mai bună comunicare interprofesională și instituțională, evenimente nedorite de acest fel să poată fi evitate în viitor astfel încât, atât activitatea de judecată, cât și drepturile și interesele justițiabililor să nu fie afectate.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își exprimă înțelegerea și solidaritatea cu doamna avocat față de situația personală delicată prin care trece în acest moment, îi dorește însănătoșire grabnică și o asigură de întreaga considerație față de activitatea profesională desfășurată până în prezent. În același timp, suntem siguri, după valul de susținere exprimat de colegii săi, că aceștia îi vor fi alături în continuare și o vor sprijini în activitatea profesională, până când își va recupera pe deplin capacitatea de muncă.

Referitor la derularea activităților de protest la nivelul instanțelor de judecată echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a discutat cu conducerea Baroului Hunedoara despre demersurile întreprinse la nivelul instanțelor din circumscripție pentru informarea corespunzătoare și unitară a justițiabililor și a profesioniștilor din justiție. Astfel, în urma întâlnirii din 30.01.2020 a echipei manageriale a Curții de Apel Alba Iulia cu președinții și vicepreședinții tuturor instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, s-a convenit ca toate instanțele să afișeze explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului pe portalurile instanțelor din circumscripție disponibile pe Portalul instanțelor de judecată http://portal.just.ro/ și la toate sălile de judecată.

Prin urmare, ne exprimăm convingerea că după data de 30 ianuarie 2020, s-au redus situațiile reclamate de inconsecvență la nivelul completurilor de judecată de la instanțele din circumscripția teritorială și că activitatea instanțelor se va desfășura în continuare pe perioada protestelor într-un mod mai predictibil pentru toți participanții la actul de judecată.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își manifestă în continuare deschiderea spre dialog cu colegii avocați, parteneri indispensabili la înfăptuirea Justiției, pentru găsirea împreună a celor mai bune soluții, în interesul superior al cetățeanului implicat în actul de judecată.”

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD