Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia s-a întâlnit cu decanii Barourilor Hunedoara și Alba


5 februarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 5 februarie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității următorul comunicat:

„Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a organizat o întâlnire cu decanul Baroului Hunedoara, av. Cosmin Roncioiu, cu participarea vicepreședintelui UNBR și decan al Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, pentru analiza situației tensionate apărute la nivelul colaborării profesionale între judecători și avocați la unele instanțe de judecată din județul Hunedoara, potrivit unui comunicat.

Referitor la incidentul care a stârnit nemulțumirea avocaților din Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia își exprimă regretul cu privire la această situație și speranța că, printr-o mai bună comunicare interprofesională și instituțională, evenimente nedorite de acest fel să poată fi evitate în viitor astfel încât, atât activitatea de judecată, cât și drepturile și interesele justițiabililor să nu fie afectate.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își exprimă înțelegerea și solidaritatea cu doamna avocat față de situația personală delicată prin care trece în acest moment, îi dorește însănătoșire grabnică și o asigură de întreaga considerație față de activitatea profesională desfășurată până în prezent. În același timp, suntem siguri, după valul de susținere exprimat de colegii săi, că aceștia îi vor fi alături în continuare și o vor sprijini în activitatea profesională, până când își va recupera pe deplin capacitatea de muncă.

Referitor la derularea activităților de protest la nivelul instanțelor de judecată echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia a discutat cu conducerea Baroului Hunedoara despre demersurile întreprinse la nivelul instanțelor din circumscripție pentru informarea corespunzătoare și unitară a justițiabililor și a profesioniștilor din justiție. Astfel, în urma întâlnirii din 30.01.2020 a echipei manageriale a Curții de Apel Alba Iulia cu președinții și vicepreședinții tuturor instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, s-a convenit ca toate instanțele să afișeze explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului pe portalurile instanțelor din circumscripție disponibile pe Portalul instanțelor de judecată http://portal.just.ro/ și la toate sălile de judecată.

Prin urmare, ne exprimăm convingerea că după data de 30 ianuarie 2020, s-au redus situațiile reclamate de inconsecvență la nivelul completurilor de judecată de la instanțele din circumscripția teritorială și că activitatea instanțelor se va desfășura în continuare pe perioada protestelor într-un mod mai predictibil pentru toți participanții la actul de judecată.

Echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia își manifestă în continuare deschiderea spre dialog cu colegii avocați, parteneri indispensabili la înfăptuirea Justiției, pentru găsirea împreună a celor mai bune soluții, în interesul superior al cetățeanului implicat în actul de judecată.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii