Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Coface România și Academia de Studii Economice din București colaborează pentru dezvoltarea abilităților practice ale studenților
06.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Coface România sprijină profesorii din cadrul ASE în dezvoltarea abilităților practice ale studenților prin aplicarea conceptelor teoretice pe studii de caz practice. Ca parte a acestui parteneriat,  Coface va pune la dispoziția ASE, Master Finanțe Corporative din cadrul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, rapoarte de analiză financiară completă pentru diferite companii, cu ajutorul platformei InfoQuick.

Rolul Coface, în calitate de partener privat, va fi de a oferi acces la platforma InfoQuick, informații și date financiare cu aplicabilitate în procesul educațional. Scopul parteneriatului este de a oferi viitoarei generații de specialiști în finanțe cadrul necesar dezvoltării de abilități conforme realităților din mediul de afaceri.

Cu ajutorul rapoartelor, profesorii vor putea aplica împreună cu studenții conceptele teoretice pe 1.000 de companii reale. Rapoartele oferite de Coface includ analiza indicatorilor financiari relevanți pentru ultimele 5 exerciții financiare. Astfel, peste 40 de indicatori surprind evoluția firmelor analizate din perspectiva lichidității, profitabilității și solvabilității prin comparație cu media sectorială.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București: „Ne exprimăm convingerea că parteneriatul dintre ASE și Coface va aduce beneficii concrete și necesare în pregătirea viitorilor absolvenți finanțiști ai universității noastre. Cunoștințele teoretice devin valoroase numai pe baza informațiilor, a contactului direct cu mediul de afaceri și a experienței concrete, împărtășite viitorilor absolvenți de către reprezentanții marilor companii de pe piața forței de muncă din România.

Eugen Anicescu, Country Manager Coface România: „Ne bucură că avem posibilitatea de a ne implica în mod real în formarea tinerilor cu atât mai mult alături de un partener educațional, precum Academia de Studii Economice din București. În baza acestei colaborări, Coface poate contribui în mod direct la susținerea viitoarei generații de economiști în dezvoltarea profesională adaptată economiei actuale. Credem în parteneriatele cu sistemul de învățământ și vom continua să susținem astfel de proiecte comune.

Iancu Guda, Services Director Coface România: „Suntem onorați să putem participa alături de ASE, și împreună cu echipa de profesori, la creșterea unei noi generații de finanțiști care îmbină cu armonie cunoștințele teoretice cu abilitățile practice astfel încât să se poată integra mai repede în câmpul muncii și în activitatea practică specifică companiilor de profil în mediul de afaceri.”

InfoQuick este o platformă dezvoltată de Coface România, care pune la dispoziția utilizatorilor datele financiare extinse pentru a aprecia corect evoluția și poziția financiară a unui partener de afaceri. Rapoartele InfoQuick oferă informații precum evoluția bilanțului, a contului de profit și pierdere, a stocurilor și a creanțelor, realizând astfel o analiză completă asupra firmei partenere.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti