Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Întrevedere Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiției – Stephan Holthoff-Pförtner, ministrul landului Renania de Nord-Westfalia pentru afaceri federale, europene și internaționale


6 februarie 2020 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Joi, 6 februarie 2020, Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiției, s-a întâlnit cu Stephan Holthoff-Pförtner, ministrul landului Renania de Nord-Westfalia pentru afaceri federale, europene și internaționale, potrivit unui comunicat.

Discuțiile au vizat tema statului de drept și a comunității europene de valori, ambele părți exprimându-și atașamentul profund față de democrație, independența justiției și combaterea corupției.

Partea română a evocat ideea unui ciclu european de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre. Totodată a prezentat recentele evoluții de pe agenda ministerială privind ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul Ministerului Public și bunele practici în materie de combatere a corupției.

Partea germană a reiterat importanța mecanismelor de aplicare a legii și a reafirmat interesul pentru procesul de extindere în Balcani, ca prioritate a președinției germane la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, partea germană și-a exprimat intenția de a organiza un eveniment dedicat procesului de extindere a Uniunii Europene și a invitat partea română să prezinte, în acest cadru, experiența sa în procesul de aderare și internalizare a valorilor și standardelor Uniunii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică