Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Galaţi va suspenda judecarea cauzelor 2 ore/zi
07.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 7 februarie 2020, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Galaţi, având în vedere continua lipsă de reacție a autorităților cu privire la modificarea dispozițiilor legale care consacră pensiile de serviciu pentru personalul din justiție,ţinând cont de necesitatea de a se solidariza cu protestul organizat de Sindicatul „Dreptatea” Vrancea al grefierilor din raza Curții de Apel Galați de a asigura continuarea activității de judecată pentru respectarea intereselor justițiabililor, a hotărât modificarea formei de protest adoptate de judecătorii din cadrul Curții de Apel Galați astfel, potrivit unui comunicat:
– începând cu data de 10.02.2020, se reia judecarea tuturor tipurilor de cauze
– se va suspenda judecarea cauzelor în intervalul orar 8:00-10:00
– după ora15:30 se vor judeca doar cauzele cu caracter urgent în materie penală
– în perioada protestului, judecătorii vor refuza să participe la constituirea birourilor electorale județene.

Urmare a protestului organizat de personalul auxiliar de specialitate, sunt în continuare în vigoare următoarele forme de protest:Centrul de primire acțiuni, documente și studiu dosare va avea programul de lucru cu publicul în intervalul orar 10:00-12:30.

Formele de protest vor continua până la pronunțarea Curții Constituționale a României asupra sesizării formulate împotriva„Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale”, prin care se propune abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensiile de serviciu pentru personalul din justiție.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti