« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Plan comun de măsuri împotriva traficului de persoane al DIICOT şi ANITP
10.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 7 februarie 2020, între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a fost semnat un plan comun de măsuri în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, potrivit unui comunicat.

Planul urmărește consolidarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane prin diversificarea colaborării între cele două instituții.

Măsurile adoptate își propun îmbunătățirea nivelului de informare şi conștientizare a grupurilor de risc, specialiștilor din domeniu și populației în ansamblu, cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane

Procurorii D.I.I.C.O.T. și specialiștii A.N.I.T.P. își vor reuni experiența în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane, pe care o vor transpune în activități și sesiuni complexe de informare și instruire, în perioada martie – decembrie 2020.

Astfel, acțiunile comune vor fi adresate în special elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani din cadrul instituțiilor de învățământ, precum și specialiștilor care pot intra în contact cu victimele traficului de persoane și vor fi puse în aplicare prin intermediul Structurii Centrale și Serviciilor Teritoriale DIICOT și al Centrelor Regionale ale ANITP.

Actualul plan de cooperare se subscrie obiectivelor strategice stabilite prin documentele programatice din domeniu (Strategia Națională Împotriva Traficului de Persoane 2018 – 2022 și Planul Național de Acțiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane 2018-2022).

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD