Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Rezultatele Educaţiei Juridice, Antreprenoriale, Cyber şi consultanţa privind cariera sunt paşii necesari în educaţie


10.02.2020 | Robert WILLIAMS
Secţiuni: Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Departe de a fi partinitor, obedient ori orice alta forma care nu ar conveni celor citati, concluziile dupa ani de insistenta privind implementarea Educatiei Juridice si dialogul cu elevii versus cu ceea ce se intampla acum  si cu adultii in societatea lor… nu sunt deloc fericite.

Dialogul despre Educatie Juridica dus cu multa arta si migala de catre partenerii proiectului  si initatorul subsemnat  ajunge sa fie de cele mai multe ori o lupta cu neincrederea  tinerei geratii. Motivele enumerate de acestia sunt multiple: scandalurile, lipsa unui climat de incredere la nivelul societatii, dezorientarea in alegerea unei cariere fie de antreprenor sau in mediul privat/stat,eEtc.

Universul scoala a prins contur destul de serios prin nivelul scazut de implicare colectiva, sunt lipsuri mari in ceea ce priveste liberatea de exprimare, respectul de sine si colectiv, delimitarea de violenta si alte si alte probleme care face viata de elev lipsita de interes. Socializare virtuala si supravietuirea ghidata pe gasti si opinii insusite colectiv fara a se opune pentru ca rezistenta este infranta repede, de partea cealalta sunt profesorii numarati pe degete vizionari si formand o mare familie cu elevii prin proiectie si strategii de viitor.

Ponderea intereselor sunt diametral opuse:  elevii cauta ceva nou si acest lucru ar putea fi rezolvat usor prin activitati cu caracter informal la care acestia sa asiste si sa dezbata ori sa implementeze cele invatate , gradual cu dezvoltarea si varsta acestora tocmai pentru a pregati ,,lansarea “in lumea reala si deloc usoara a adultilor platitori de taxe ”.

Educatia Juridica ofera raspunsurile insotite cu informatii din antreprenoriat, cyber, consultanta privind cariera, orice alte informatii care pot dezvolta cu cel putin doi trei ani inainte de a fi terminat liceul sau alta forma de invatamant superioara.

Dezacordul actual din diferite domenii ale societatii romanesti nu ajuta cu nimic in construirea unor generatii competitive si educate pentru a schimba curajos ceea ce astazi nu le trezeste interesul.

Fac apel pe aceasta cale catre intreg corpul didactic, al magistratilor, profesionistilor, practicieni ai dreptului, al mediului de afaceri, institutii si autoritati  ale statului,  sa deschida larg si neconditionat usa Educatiei citate mai sus in sprijinul elevilor si viitoarei/viitoarelor  generatii. Continui cu acelasi apel la corpul didactic  sa fie un partener serios atat al eforturilor de acest gen luand in considerare factorii obiectivi anume ca: Voluntariatul este principala si singura metoda de implicare avand in vedere ca subsemnatul aloca resurse materiale, logistica, timp, rabdare impreuna cu partenerii proiectului Curtea de Apel Pitesti si Baroul Arges.

Robert Williams
Redactor sef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti