Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Rezultatele Educaţiei Juridice, Antreprenoriale, Cyber şi consultanţa privind cariera sunt paşii necesari în educaţie
10.02.2020 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Departe de a fi partinitor, obedient ori orice alta forma care nu ar conveni celor citati, concluziile dupa ani de insistenta privind implementarea Educatiei Juridice si dialogul cu elevii versus cu ceea ce se intampla acum  si cu adultii in societatea lor… nu sunt deloc fericite.

Dialogul despre Educatie Juridica dus cu multa arta si migala de catre partenerii proiectului  si initatorul subsemnat  ajunge sa fie de cele mai multe ori o lupta cu neincrederea  tinerei geratii. Motivele enumerate de acestia sunt multiple: scandalurile, lipsa unui climat de incredere la nivelul societatii, dezorientarea in alegerea unei cariere fie de antreprenor sau in mediul privat/stat,eEtc.

Universul scoala a prins contur destul de serios prin nivelul scazut de implicare colectiva, sunt lipsuri mari in ceea ce priveste liberatea de exprimare, respectul de sine si colectiv, delimitarea de violenta si alte si alte probleme care face viata de elev lipsita de interes. Socializare virtuala si supravietuirea ghidata pe gasti si opinii insusite colectiv fara a se opune pentru ca rezistenta este infranta repede, de partea cealalta sunt profesorii numarati pe degete vizionari si formand o mare familie cu elevii prin proiectie si strategii de viitor.

Ponderea intereselor sunt diametral opuse:  elevii cauta ceva nou si acest lucru ar putea fi rezolvat usor prin activitati cu caracter informal la care acestia sa asiste si sa dezbata ori sa implementeze cele invatate , gradual cu dezvoltarea si varsta acestora tocmai pentru a pregati ,,lansarea “in lumea reala si deloc usoara a adultilor platitori de taxe ”.

Educatia Juridica ofera raspunsurile insotite cu informatii din antreprenoriat, cyber, consultanta privind cariera, orice alte informatii care pot dezvolta cu cel putin doi trei ani inainte de a fi terminat liceul sau alta forma de invatamant superioara.

Dezacordul actual din diferite domenii ale societatii romanesti nu ajuta cu nimic in construirea unor generatii competitive si educate pentru a schimba curajos ceea ce astazi nu le trezeste interesul.

Fac apel pe aceasta cale catre intreg corpul didactic, al magistratilor, profesionistilor, practicieni ai dreptului, al mediului de afaceri, institutii si autoritati  ale statului,  sa deschida larg si neconditionat usa Educatiei citate mai sus in sprijinul elevilor si viitoarei/viitoarelor  generatii. Continui cu acelasi apel la corpul didactic  sa fie un partener serios atat al eforturilor de acest gen luand in considerare factorii obiectivi anume ca: Voluntariatul este principala si singura metoda de implicare avand in vedere ca subsemnatul aloca resurse materiale, logistica, timp, rabdare impreuna cu partenerii proiectului Curtea de Apel Pitesti si Baroul Arges.

Robert Williams
Redactor sef News247WorldPress


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.