Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Suceava. O nouă formă de protest – suspendarea ședințelor de judecată, câte 15 minute pe zi
10.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 10 februarie 2020, Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava, întrunită pentru reevaluarea măsurilor de protest, a decis continuarea și redimensionarea acestora, sub forma suspendării ședințelor de judecată, în fiecare zi, câte 15 minute, în intervalul orar 10.00-10.15, astfel încât să se asigure justițiabililor judecarea cauzelor cu celeritate, în termene rezonabile, potrivit unui comunicat.

Judecătorii au hotărât continuarea protestului în forma anterior prezentată, pentru ca celelalte două puteri ale statului să conștientizeze că desconsiderarea statutului constituțional al magistraților și a statutului personalului auxiliar din instanțe este de natură să afecteze independența justiției.

Adunarea generală a luat act de solidaritatea tuturor profesiilor juridice în susținerea fermă a nevoii întregii societăți de asigurare a unui sistem de justiție demn și respectat, ca garanție a democrației într-un stat de drept.

Judecătorii Curții de Apel Suceava reafirmă faptul că asigurarea unui statut adecvat și predictibil pentru întreg personalul din justiție, în acord cu Deciziile Curții Constituționale și cu normele internaționale, nu reprezintă un privilegiu pentru magistrați, ci o compensare a incompatibilităților și restricțiilor severe impuse acestora, precum și o garanție pentru societate că justiția funcționează imparțial, independent și în echilibru cu autoritățile legislativă și executivă.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO