Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Întâlnire bilaterală la Parlamentul Republicii Moldova între UNBR și UAM


7 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Flux informații

Joi, 6 aprilie 2023, a avut loc în sala Europa din Parlamentul Republicii Moldova întâlnirea bilaterală între o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România și parlamentari români, membri ai Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și o delegație a Uniunii Avocaților din Republica Moldova și parlamentari din Parlamentul Republicii Moldova, potrivit unui comunicat.

Discuțiile s-au axat pe schimburile de bune practici privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat în România și în Republica Moldova, pe recunoașterea nevoii de dialog inter-instituțional între avocați și organismele cu inițiativă legislativă.

Dezbaterile dintre avocați și parlamentari au privit subiecte comune cu privire la care avocații români și moldoveni au interese comune:
– Nevoia de reglementare a profesiilor la nivel național care să permită, într-o procedură simplificată, cooperarea transfrontalieră a avocaților, cu prioritate a celor aflați în zona de graniță;
– Reciprocitatea privind exercitarea profesiei;
– Modernizarea reglementărilor privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat;
– Educarea societății, în special a tinerei generații, cu privire la drepturile și obligațiile pe care orice cetățean le are și pe care trebuie să le respecte.

Participanții la întâlnirea bilaterală au agreat ca toate părțile la discuții să desemneze câte o echipă care să conlucreze în cadrul unui grup comun de lucru în vederea identificării celor mai bune soluții pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

La întâlnire au participat, ca membri ai delegației UNBR: av. dr. Traian Briciu, președintele UNBR, av. Daniel Fenechiu, vicepreședinte UNBR, av. dr. Mihai Baco, vicepreședinte UNBR, av. Emanuela Antonescu, decan al Baroului Prahova și membru al Comisiei Permanente a UNBR, av. Adrian Stancu, decan al Baroului Bihor, av. Cătălin Joița, decan al Baroului Brașov, av. Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj, av. Cristian Săraru, decan al Baroului Galați, av. Antonio Iordan, membru al Comisiei Permanente a UNBR, av. Cristian Domocoș, membru al Comisiei Permanente a UNBR, av. George Moloman membru al Consiliului UNBR.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost reprezentată de av. Dorin Popescu, președintele UARM, av. Alexandru Țurcan, decanul Baroului Chișinău, av. Adrian Tăbîrță, președintele Comisiei de Licențiere, av. Marian Bucătaru, membru al Comisiei pentru etică și disciplină a UARM, av. Rodion Tocan, membru al Consiliului UARM, av. Angela Popil, membru Consiliului UARM.

Parlamentul României a fost reprezentat de Robert Marius-Cazanciuc, vicepreședintele Senatului și de Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României.

Parlamentul Republicii Moldovei a fost reprezentat de Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca, vicepreședintele Camerei Deputaților, deputat Adrian Lebedinski și deputat Igor Chiriac.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică