Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

România împrumută 60 mil. EUR pentru prevenirea și reducerea poluării în mediul rural


7 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 6 aprilie 2023, Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, a semnat acordul de împrumut cu Banca Mondială pentru finanțarea proiectului de prevenire și reducere a poluării din spațiul rural din România, potrivit unui comunicat.

Noul proiect are ca obiective consolidarea capacității României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creșterea gradului de conștientizare referitor la impactul asupra mediului și adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce și preveni poluarea.

Adrian Câciu: “E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanțare cu domnul ministru Barna Tánczos, amândoi fiind bine familiarizați cu domeniul rural și cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziția către o economie verde se face pe toate domeniile și subdomeniile aferente, iar funcția de monitorizare, așa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă.”

Anna Akhalkatsi, manager de Țară al Băncii Mondiale în România: “Agricultura rămâne o sursă principală de poluare a mediului în zonele rurale din România, afectând calitatea solului, a apei și a aerului și, în cele din urmă, sănătatea cetățenilor și a mediului înconjurător. Sectorul agricol este, de asemenea, a doua cea mai mare sursă de emisii de gaze cu efect de seră din țară, împiedicând eforturile României de a-și îndeplini cu succes obiectivele de reducere a schimbărilor climatice.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică