« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

AmCham Romania promovează dialogul și transparentizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală de emitere a acordului de preț în avans, soluției fiscale individuale anticipate și derulare a procedurii amiabile
11.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În cadrul unei întâlniri, AmCham Romania, prin comitetul de fiscalitate, a prezentat echipei Direcției Generale Coordonare Inspecție Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (“A.N.A.F.”) rezultatele unui sondaj realizat în rândul membrilor,  care a avut ca obiectiv prezentarea percepției mediului de afaceri cu privire la activitatea de emitere a acordului de preț în avans, a soluției fiscale individuale anticipate și derularea procedurii amiabile. 

Pornind de la o analiză cantitativă (care a avut la bază statistici privind numărul de cereri depuse, respectiv numărul cererilor soluționate în perioada de referință), sondajul a vizat și evidențierea calității interacțiunii contribuabili – administrație precum și a posibilelor măsuri de îmbunătățire a modalității de derulare a celor trei categorii de activități, al cărui obiectiv principal îl reprezintă, printre altele, creșterea conformării voluntare. 

Ionuț Simion, Președintele AmCham Romania și Președintele Comitetului de Fiscalitate din cadrul AmCham: “Am apreciat deschiderea la dialog și participarea extinsă a echipei A.N.A.F., condusă de doamna director general Daniela Teodoru la întâlnirea comitetului AmCham de fiscalitate. A fost o surpriză plăcută să constatăm sincronizarea dezideratelor mediului de afaceri și ale A.N.A.F. în sensul îmbunătățirii dialogului și deschiderea spre o mai mare transparentizare în derularea activității de emitere a acordului de preț în avans, a soluției fiscale individuale anticipate și a procedurii amiabile.” 

Sondajul AmCham s-a derulat în lunile noiembrie – decembrie 2019 și acoperă perioada de ianuarie 2018 – august 2019.

Măsurile de eficientizare a activității de emitere propuse de membrii AmCham prin intermediul acestui sondaj se referă, printre altele, la transparentizarea și simplificarea procedurii, reducerea timpului de soluționare și respectarea termenelor legale, evaluarea opțiunii de emitere a acordului de preț în avans cu aplicabilitate retroactivă, intensificarea programelor de pregătire profesională pentru personalul A.N.A.F., respectiv realizarea unui dialog real cu contribuabilii solicitanți ai actelor administrative în cauză.

Cu ocazia întâlnirii din data de 7 februarie a.c. s-a reiterat importanța celor trei instrumente și s-a subliniat faptul că emiterea lor în termen va reprezenta un real avantaj competitiv pentru România în atragerea investițiilor și investitorilor. 

:: English version

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Fiscalitate, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD