Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Ministerele de resort vor prelua mai multe proiecte strategice de investiții de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză
11.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 93 din 7 februarie 2020, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 7/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat și pentru stabilirea unor măsuri privind investițiile publice.

Prin această OUG încetează implicarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în realizarea unor mari proiecte, precum autostrăzi, căi ferate, spitale regionale sau hidrocentrale. Astfel, sunt eliminate competenţele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în domeniul procedurilor de derulare, ca unitate centralizatoare, a procedurilor de parteneriat public-privat. Acestea vor fi preluate de ministerele de resort după cum urmează:

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor preia de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză următoarele proiecte strategice de investiții:
– Autostrada Târgu Neamț-Iași;
– Autostrada Ploiești-Brașov;
– Autostrada București-Craiova-Calafat-Drobeta-Turnu Severin-Lugoj;
– linia ferată de mare viteză București-Craiova/Sofia- Timișoara/Belgrad-Cluj/Budapesta;
– extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7;
– construirea aeroportului București Sud;
– linia ferată de mare viteză Ploiești-Buzău-Focșani- Bacău-Pașcani-Iași-Suceava-Siret (Vicșani);
– molurile nr. 3 și 4 din Portul Constanța Sud;
– operarea de servicii în parteneriat public-privat, în domeniul sănătății, în cadrul unui pachet compus din spitale CFR;
– amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație.

Ministerul Sănătății preia de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză următoarele proiecte strategice de investiții:
– Clinica Multifuncțională „Dr. Calistrat Grozovici” corp A și corp B;
– construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem;
– Spitalul Regional Timișoara;
– Spitalul Regional Brăila-Galați;
– Spitalul Regional Târgu Mureș.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri preia de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză următoarele proiecte strategice de investiții:
– Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele-Nicopole pe fluviul Dunăre;
– Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuștești;
– construcția unei fabrici de mijloace de transport electrice;
– construcția unui sistem de resorturi de lux la Marea Neagră – New Costinești;
– un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraș.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale preia de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză proiectul strategic de investiții Finalizarea canalului magistral Siret-Bărăgan.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației preia de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză proiectul strategic de investiții Complexul Medical „Carol Davila-Universitary Medical City”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti