Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law

WOMEN IN LAW. Giorgiana Ursaru: Pentru femei, totul ține de voință


31 ianuarie 2023 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Alina Matei

Alina Matei

Giorgiana Ursaru

Giorgiana Ursaru

Alina Matei: Mulțumesc, stimată doamnă consilier juridic Giorgiana Ursaru, de la Asociația Prioritatea Întrajutorării Copilului Instituționalizat, pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. WOMEN IN LAW este despre femei, despre ceea ce fac ele în viața profesională și nu numai. O să vă rog să ne spuneți ce vă definește pe dumneavoastră ca profesionist?

Giorgiana Ursaru: Bună ziua, în primul rând vă mulțumesc pentru invitație. Mă simt onorată să fiu alături de atâtea femei care au reușit să facă performanță într-un domeniu care nu de mult era un domeniu predominant de barbați.

Referitor la ce mă definește ca profesionist încă nu am un răspuns concludent, dar ca om cu siguranță mă definește ambiția pentru că eu nu m-am născut norocoasă, eu m-am născut luptătoare.

Alina Matei: În opinia dumneavoastră, implicarea femeilor, indiferent de profesia juridică aleasă, este limitată/nelimitată?

Giorgiana Ursaru: În opinia mea, nu cred că există limite și mai ales pentru femei, totul ține de voință.

Alina Matei: Trecerea femeii juriste de la rolul de soție/iubită/mamă la cel de profesionist al dreptului ce filtre ar trebui să parcurgă, pentru ca niciunul dintre cele două ”roluri” să nu fie afectat de prejudicii majore?

Giorgiana Ursaru: Dacă ai suportul familiei poți menține foarte ușor un echilibru între viața personală și cea profesională, nu poți să te debarasezi de niciuna și acasă și la serviciu ești tot tu.

Alina Matei: Mediul juridic oferă femeilor oportunitatea de a fi ceea ce vor ele să fie?

Giorgiana Ursaru: Mediul juridic este foarte ofertant, depinde doar de noi ce alegem să facem cu oprtunitățile de care avem parte.

Alina Matei: Din toate punctele de vedere, nu cunosc să fi fost vreo perioadă mai favorabilă dezvoltării femeilor ca cea în care trăim. Orice drept, ca orice prejudecată este doar cu urmări. Ce rol pot avea femeile juriste în a înțelege că fiecare este responsabil de alegerile lui (profesionale, personale)?

Giorgiana Ursaru: Femeile au progresat foarte mult în ultimii ani, au devenit mult mai încrezătoare și mai sigure pe ele.

Alina Matei: Ați avut un model feminin care v-a inspirat de-a lungul timpului?

Giorgiana Ursaru: Am un model, este doamna Av. Anca Claudia Stoica din Baroul Bacău, profesionalismul, bunătatea și perserverența ei m-au făcut să aleg să urmez o profesie în domeniul juridic.

Alina Matei: Am trăit în epoca Pandemiei și a tulpinilor de COVID-19. Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră, din punct de vedere personal și profesional?

Giorgiana Ursaru: Pandemia, pentru mine, a fost momentul oportun să mă redescopăr să învăț să am încredere în mine și în alegerile mele atât în viața personală, cât și profesională.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru toate doamnele din lumea juridică.

Giorgiana Ursaru: Să nu ne pierdem sensibilitatea, indiferent de succesul de care avem parte!

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine!

Giorgiana Ursaru: Eu vă mulțumesc pentru initiațiva de a demara acest proiect foarte frumos!

Alina Matei: De asemenea, mulțumiri speciale celor care au făcut posibil acest minunat proiect, adică partenerilor JURIDICE.ro: BCR, certSIGN, CSALB, OMV Petrom.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii