Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

NNDKP a asistat cu succes Hammerer Aluminium Industries Santana S.R.L într-un litigiu fiscal complex privind aspecte legate de prețuri de transfer


10 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat cu succes Hammerer Aluminium Industries Santana S.R.L., o companie ce activează în industria obținerii de semifabricate turnate din aluminiul recuperat din materiale reciclabile pentru diverse utilizări, într-un litigiu fiscal complex privind aspecte de prețuri de transfer în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție confirmă soluția Curții de Apel Timișoara, care, în esență, a cenzurat nerespectarea de către autoritățile fiscale a principiilor de determinare a tranzacțiilor comparabile, rezultând o diferență în favoarea contribuabilului de cca jumătate de milion de euro. Astfel, în materie de împrumuturi, instanța a consfințit că se impune luarea în considerare atât a datei acordării/renegocierii împrumuturilor, cât și a existenței/inexistenței unor garanții care le-ar însoți, neputându-se compara credite negarantate cu credite garantate. Totodată, Curtea de Apel Timișoara a validat distincția dintre activitatea de obținere a semifabricatelor turnate din aluminiu recuperat din materiale reciclabile și activitatea de metalurgie, în care piesele turnate se obțin din prelucrarea aluminei obținute din bauxită și a confirmat că societățile din cea de-a doua categorie nu pot reprezenta comparabile pentru primele.

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu i-a inclus pe Eva Forika, Partener, Coordonator Birou NNDKP Timișoara, Ion Loga, Asociat Senior, NNDKP Timișoara, Daniela Gramaticescu, Partener, și Alexandru Lăcureanu, Asociat Manager, din cadrul practicii de Soluționare a Disputelor, cât și pe Marius Ionescu, Partener, și Sorin Mociofan, Director Taxe, NNDKP Consultanță Fiscală. Echipei NNDKP i s-a alăturat și Daniel Sacal, Partener, Transfer Pricing Services SRL, în calitate de expert consilier în cadrul expertizei.

Această soluție este rezultatul colaborării unei echipe multidisciplinare de avocați specializați în litigii fiscale și consultanți fiscali, care este esențială, în special atunci când este vorba de probleme juridice complexe. Abordarea integrată ne permite să putem combina perspective și seturi de competențe diferite, ce au contribuit la obținerea unui rezultat de succes. Felicitări întregii echipe pentru această reușită”, a declarat Eva Forika, Partener și coordonator al Biroului NNDKP Timișoara.

Centrul de Excelență în Litigii Fiscale (CELF) al NNDKP oferă servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, oferind o abordare unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale. Clienții beneficiază din prima clipă de servicii profesionale complete, atât din perspectivă tehnică, cât și din perspectiva nedorită a unui litigiu fiscal, abordare posibilă prin implicarea unei echipe mixte de avocați și consultanți fiscali în fiecare proiect în parte.

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică