Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

A fost instituit cadrul legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare Companiei TAROM și Societății „Complexul Energetic Oltenia”
12.02.2020 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 102 din 11 februarie 2020, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare.

Potrivit Ordonanței, Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române – TAROM – S.A., care se confruntă cu dificultăți economico-financiare majore, un împrumut, în limita sumei de 199.052 mii lei, pe o perioadă de 6 luni, cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare.

De asemenea, Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Societății „Complexul Energetic Oltenia” – S.A., cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare, un împrumut în limita sumei de 251.046,025 mii euro, pe o perioadă de 6 luni.

Împrumuturile se acordă, pe baza unei analize economico-financiare realizate de către EximBank – S.A. prin care se va stabili capacitatea de rambursare, clasa de risc a societăților și marja de dobândă. Costurile analizei economico- financiare se suportă de către societăți, din surse proprii.

Rambursarea împrumuturilor se va efectua în valută, la scadență, împreună cu dobânda aferentă, din surse proprii, în contul Ministerului Finanțelor Publice, deschis la Banca Națională a României. Împrumuturile acordate se pot rambursa anticipat parțial sau integral cu informarea prealabilă scrisă a Ministerului Finanțelor Publice. Pentru suma rambursată anticipat societatea plătește și dobânda aferentă perioadei, calculată de la data virării sumei în cont până la data rambursării anticipate parțial sau integral.

Acordarea ajutoarelor individuale de salvare prevăzute mai sus se va face numai după obținerea autorizației din partea Comisiei Europene.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.