Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Tentativă la fraudă informatică


12 aprilie 2023 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, RNSJ, SELECTED
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel Suceava a desființat soluția de achitare și a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an închisoare cu privire la săvârșirea infracţiunii de tentativă la fraudă informatică, înlăturând raționamentul instanței de fond, conform căruia nu s-ar fi dovedit care dintre cei doi inculpați ar fi introdus datele informatice ale altei persoane în sistemul informatic pentru crearea contului de jucător, în scopul obținerii unui beneficiu material. Pentru a dispune în acest sens, Curtea, luând în considerare împrejurarea că inculpatul a obţinut copia cărții de identitate a persoanei vătămate, a concluzionat că acesta și nu soția sa, a creat contul de jucător cu datele persoanei vătămate, cont ce a fost accesat în mod repetat prin folosirea conexiunii de internet de la domiciliul comun al soților și pe care l-a folosit ulterior, realizând câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei și care ar fi generat obligaţii fiscale aferente venitului din jocuri de noroc în cuantum de 24 lei, iar pe de altă parte că acest raționament nu poate fi aplicat și în privința inculpatei, care doar a ridicat în numerar suma câștigată, fiind fără relevanță că aceasta este o împătimită a jocurilor de noroc la distanţă şi are domiciliu comun cu cel al inculpatului. (Curtea de Apel Suceava, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia penală nr. 1307 din 15 decembrie 2022, www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică