« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Alexandru Olănescu și Sandra Olănescu: Calitatea serviciilor avocațiale se vede, în primul rând, în rezultatele obținute
13.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Joi, 13 februarie 2020, av. Alexandru Olănescu și av. Sandra Olănescu, parteneri CLIZA LAW OFFICE, au acordat un interviu pentru platforma profit.ro.

Av. Alexandru Olănescu: „Dobândirea calității de Partener în cadrul Cliza Law Office (CLO) ne-a onorat din toate punctele de vedere: pe de-o parte, pentru că există această preconcepție referitoare la vârsta pe care un avocat Partener ar trebui să o aibă, indiferent de performanțe și munca depusă iar, pe de altă parte, având în vedere că propunerea a venit din partea unei persoane pe care o admirăm și o prețuim în mod deosebit, doamna profesor Marta Claudia Cliza. Domnia sa ne-a coordonat atât lucrările de licență, cât și una dintre lucrările de disertație. Așadar, cu atât mai mult am primit această propunere cu mulțumire și responsabilitate.

Despre piața avocaturii din România, este mult spus că putem face o diagnoză a acesteia, pentru faptul că piața s-a diversificat foarte mult și este necesară o analiză complexă în acest sens. La momentul actual, există societăți care furnizează servicii integrate și societăți specializate pe o anumită arie de practică. Cert este că privim această diversificare în mod pozitiv, pentru simplul fapt că o piață în care sunt implicați mulți și foarte mulți actori este una mai competitivă. Cu alte cuvinte, cu cât mai mulți, cu atât mai bine, pentru că balanța va înclina către acele societăți și acei avocați care oferă, înainte de cantitate, calitate.

Suntem implicați constant în acordarea de consultanță juridică de specialitate companiilor și societăților transfrontaliere cu reprezentante pe teritoriul României în scopul prevenirii apariției activităților economico-finanicare ce ar cădea în sfera litisconsorțiului penal. CLO oferă consultanță juridică, atât în ceea ce privește aplicarea dreptul penal național, cât și internațional, având mandate încredințate de societăți multinaționale ce iși au sediile în SUA, Cehia, Austria, Germania, Qatar, Singapore, Sudan, Nigeria și exemplele pot continua. Aceste colaborări sunt o adevărată provocare pentru avocați, întrucât de cele mai multe ori sistemele de drept sunt diferite iar legislația, chiar și la nivelul Uniunii Europene, nu este armonizată pe deplin. Prin urmare, cele mai bune calități pe care trebuie sa le dețină un avocat atunci când lucrează cu acest tip de clienți sunt reprezentate de o bună capacitate de sinteză și de modalitatea de argumentare, de expunere a soluției propuse astfel încât, prin Memorandul redactat să răspunzi tuturor cerințelor și problemelor juridice ridicate de client.

Având în vedere că relația dintre membrii echipei noastre este o prioritate, ne propunem să organizăm, în mod regulat, deplasări de tip „team building”, atât pentru apropierea echipei, cât și pentru sporirea eficienței muncii în zilele lucrătoare. Pentru că, la finalul unei zile lungi de muncă, conștientizăm faptul că petrecem cea mai pare parte a timpului nostru la birou, în „familia CLO”, cum ne place nouă să spunem, și este esențial să existe un echilibru între muncă și timp liber, între timpul petrecut în calitate de colegi și cel petrecut în calitate de prieteni și membri ai acestei frumoase familii extinse.”

Av. Sandra Olănescu: „Calitatea serviciilor avocațiale se vede, în primul rând, în rezultatele obținute. În al doilea rând, relația cu clienții și modalitatea de fidelizare a acestora este un factor esențial ce poate face diferența în această piață. Nu în ultimul rând, seriozitatea echipei de avocați contează, astfel că, în procesul de formare și consolidate a unei echipe bine instruite și competente profesional contează parcurgerea unei etape preliminare de selecție, pentru a-i păstra alături numai pe cei mai buni și dedicați avocați. Prin urmare, apreciem că piața avocaturii de business din România nu este nici pe departe „saturată”, cum se mai spune câteodată, ci dimpotrivă, este loc pentru cât mai mulți avocați/societăți de avocați, pentru sporirea calității serviciilor prestate.

Pot spune cu convingere faptul că prima mea dragoste, respectiv materia proprietății intelectuale – cu accent pe dreptul de autor și drepturile conexe, precum și drepturile asupra mărcilor, nu poate fi egalată de nicio altă arie de practică. În plus, și domeniul concurenței este unul foarte drag mie, dat fiind faptul că este, asemenea „primei mele iubiri”, o materie cu care am interacționat încă din stagiatură. Cu toate acestea, mă declar cu mândrie un avocat litigant pasionat de tot ceea ce înseamnă agitația, adrenalina și imprevizibilul din fața instanței de judecată, astfel că, indiferent cât de provocator și complex ar putea fi un mandat având ca obiect consultanța juridică într-un domeniu specific, mă simt realmente împlinită ca avocat în momentul în care pledez în fața completului de judecată. Ca mandate reprezentative, apreciez că este nedrept să exemplific doar anumite mandate care mi-ar fi consolidat experiența ca avocat. Vă mărturisesc faptul că implicarea mă este de 100% în fiecare și orice mandat pe care îl primesc sau coordonez, astfel că fiecare dintre acestea a reprezentat o cărămidă care a consolidat întreaga mea experiență de până acum, în mod egal.

În anul 2019, am observat o creștere semnificativă a mandatelor încredințate nouă de clienți, având ca obiect probleme legate de Dreptul concurenței. Cele mai multe dintre acestea se referă la investigații în curs, în cadrul cărora am asistat clienții în fața Consiliului Concurenței, în redactarea răspunsurilor la solicitările de informații, în cadrul activităților forensic, ș.a.m.d., precum și la investigații finalizate, mandatele având ca obiect anularea deciziilor de sancționare, precum și suspendarea executării acestor decizii, respectiv sancțiunilor până la finalizarea acțiunilor în anulare având ca obiect aceeași decizie a Consiliului Concurenței.

Tehnologia facilitează mult munca avocatului, mai ales dacă vorbim despre deja celebrele platformele de căutare a legislației sau practicii judiciare naționale și unionale sau internaționale. În plus, accesul la articolele de specialitate publicate online, la revistele juridice, precum și la site-urile dedicate profesioniștilor din domeniul juridic prezintă un real avantaj pentru avocații care vor să își susțină argumentele prin invocarea opiniilor unor reputați specialiști în domeniul de interes. Nu îi mai aducem în discuție pe avocații care desfășoară și activitate didactică, întrucât, pentru aceștia din urmă, este fără echivoc beneficiul pe care îl prezintă accesul la publicațiile de specialitate din mediul virtual.”

 
Secţiuni: Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD