« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Sistemul de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare
18.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 120 din 17 februarie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 389/2020 privind aprobarea Sistemului de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

Sistemul de evidență a datelor pentru personalul din sistemul administrației penitenciare cuprinde totalitatea metodelor și regulilor privind înregistrarea, păstrarea, prelucrarea și circulația documentelor de evidență și constituie suportul necesar pentru fundamentarea deciziilor din domeniul managementului resurselor umane în Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia.

Sistemul de evidență cuprinde:

Evidența nominală, care se realizează prin:
– profesional;
– fișa de evidență;
– aplicația informatică a resurselor umane.

Dosarul profesional cuprinde următoarele 9 secțiuni: i) fișa matricolă; ii) jurământul de credință; iii) fișa/fișele postului; iv) fișele de evaluare a performanțelor profesionale individuale; v) documente privind situația socioprofesională a personalului; vi) fișă de evidență a perioadelor care nu se iau în calcul la stabilirea timpului efectiv lucrat în condiții de muncă; vii) acte administrative, contracte individuale de muncă, acte adiționale la acestea și comunicări; viii) alte documente care țin de evoluția și traseul profesional al titularului; ix) dosare.

Fișa de evidență cuprinde date ca: fotografia titularului; categoria profesională din care face parte și unitatea unde este încadrat; numărul dosarului din registrul de evidență și codul informatic personal; codul numeric personal; numele și prenumele titularului; prenumele părinților; data și locul nașterii; sexul; naționalitatea; starea civilă; vechimea în muncă până la încadrarea în sistem; stagiul militar; profesia la încadrare;  proveniența la încadrare și altele.

Evidența statistică, adică situația centralizatoare privind posturile prevăzute, încadrate și vacante, pe corpuri profesionale și unități, care se întocmește lunar de către structurile de resurse umane.

* Personalul din sistemul administrației penitenciare are acces la propriul dosar profesional, fără nicio îngrădire, în spațiile structurilor de resurse umane, iar la cerere i se pot elibera copii de pe actele din dosar, cu respectarea prevederilor referitoare la circuitul documentelor clasificate.

Sistemul de evidență este completat cu 9 anexe.

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD