« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Nulitatea Deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii emisă de autoritatile fiscale în lipsa titlului de creanță
18.02.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

In continuarea unei practici care pare a se consolida mai degraba la nivelul Curții Supreme, spre deosebire de instanțele inferioare, ICCJ reconfirmă caracterul excepțional al masurilor asiguratorii si faptul că acestea nu ar trebui instituite în condițile existenței unor dubii reale cu privire la existența creanței bugetare.

In recursul promovat de NICOLESCU ZORIN & ASOCIAȚII in numele companiei de taximetrie Speed Taxi, Andrei Nicolescu si Lavinia Capus au obtinut anularea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii întocmită de către Direcția Regională Antifraudă Fiscală București în urma unui control operativ efectuat asupra documentelor contabile ale societății.

Avocatii NZA au demonstrat, in recursul formulat, ca lipsa unor indicii clare cu privire la existenta creantei bugetare pretinse de autoritatea fiscala dublata de efectele negative ale masurilor asiguratorii impun anularea acestora.

Avocat Andrei Nicolescu: „Solutia scoate in evidenta caracterul exceptional al masurilor asiguratorii, precum si practica autoritatilor fiscale de a transforma exceptia in regula.

În cazul de față, activitatea de taximetrie prezintă un anumit specific iar normarea consumului de carburanți este diferit, în sensul că trebuie luați în calcul mai mulți factori, precum : uzura mașinii, condițiile meteo, greutatea transportată, stilul de condus, utilizarea instalației de climatizare, opririle și pornirile dese, calitatea carburantului etc. Or, tocmai aceste aspecte au fost ignorate de către inspectorii antifraudă care, în lipsa unei prevederi legale care să instituie o limită de consum pentru carburanți specifică activității de taximetrie, au stabilit printr-o metodă de calcul discreționară un consum de carburanți pentru mașinile Speed Taxi nerealistic și vătămător.”

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD