Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Activitate VeDem Just – ianuarie 2020
18.02.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

31 ianuarie 2020: Jurista Gianina Clop a tinut o lectie de educatie juridica la Liceul Don Orione, Oradea, clasa IX -a B. Despre: cyberbullying, drepturi, obligatii, raspundere penala, reguli de comportament in relatia profesor vs. elev.

30 ianuarie 2020: Reprezentanti ai VedemJust – politist Florian Ionita si studenta Andreea Lisita – s-au intalnit cu primarul orasului Baicoi, judetul Prahova, Marius Constantin. El a fost foarte receptiv la ideea de a implementa educatia juridica in scolile din oras. A promis faptul ca va facilita accesul in scolile orasului.

30 ianuarie 2020: Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala din Sannicoara si de la Scoala Gimnaziala „Stefan Pascu” din Apahida au participat la o lectie tinuta in Casa de Cultura din com. Apahida, jud. Cluj, de catre judecatorul Cristi Danilet.

30 ianuarie 2020: Jurista Gianina Clop a tinut o lectie de educatie juridica la Scoala generala nr 11, Oradea, pentru elevii din clasa a VII-a.

30 ianuarie 2020: Lectie de educatie juridica la elevii claselor a VIII-a B si E din cadrul Scolii Gimnaziale nr. 38 din Constanta. Conf. univ. dr. Roxana Topor si studenta Marinela Istrate au explicat elevilor importanta si rolul educatiei juridice in scoala si in societate.

29 ianuarie 2020: Lectie de educatie juridica sustinuta de jurista Gianina Clop la Scoala Gimnaziala Octavian Goga din Oradea, pentru doua clase de a VI-a si VII-a. S-a discutat despre importanta respectarii regulilor, beneficii, consecinte si pedepse, despre raspunderea penala a minorului dupa implinirea varstei de 14 ani.

27 ianuarie 2020: Lectie de educatie juridica cu Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj pentru membrii din Academia de Juniori a clubului de baschet „U-Banca Transilvania”.

27 ianuarie 2020: Educatie juridica la Colegiul National Pedagogic „Gheorghe Lazar”, Cluj– Doua ore de educatie juridica la elevii clasei a VI-a cu judecatorul Cristi Danilet: despre reguli si consecintele nerespectarii lor, despre familie si divort, despre reguli din scoala, pe strada si pe internet, despre viata privata, despre legi si oamenii legii.

24 ianuarie 2020: Jud. Cristi Danilet a participat la Conferinta nationala „Implicarea politistilor in cultivarea respectului pentru lege in randul tinerei generatii”. Acesta a sutinut si un curs de formatori pentru specialisti ai dreptului in cadrul Proiectului Educatie Juridica – Republica Moldova.

20 ianuarie 2020: Jud. Cristi Danilet a tinut cate o ora de educatie juridica pentru elevii din clasele V-a – VIII-a, respectiv IX-a -XI-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.

17 ianuarie 2020: Florin Fabian, antrenor, sustine proiectul de educatie juridica! Sportivii de 14-15 ani de la Scoala de fotbal PRIMAVERA SATU MARE au beneficiat de o informare privind responsabilitatea pe care o au incepand cu aceasta varsta.

17 ianuarie 2020: Cei de la Clubul de Educatie juridica, coordonat de Asociatia VeDem Just – Voci pentru Democratie si Justitie au spart gheata si au fost primii care au vizitat Spatiul Public European. Elevi din liceele bucurestene, membrii ai Clubului de Educatie au aflat despre mecanismele democratice care stau la baza functionarii UE, li s-a prezent misiunea institutiilor cheie ale Uniunii Europene pentru a intelege impactul pe care il au asupra vietii cetatenilor si s-au purtat discutii libere pe diverse teme: Green Deal, digitalizare, globalizare.

17 ianuarie 2020: La Scoala Gimnaziala „ION BUTEANU” din com. BUCES, jud Hunedoara, se studiaza optionalul de educatie juridica denumit „Suntem liberi respectand legile” in anul scolar 2019-2020 la clasa a VI-a, cu prof. Birau Ioan Danut.

16 ianuarie 2020: Educatie juridica la Colegiul National Mihai Eminescu, Bihor, cu judecatorul Cristi Danilet.

11 ianuarie 2020: Alaturi de 24 de membri ai Ligii Tinerilor din Jibou, Stefania a simulat trei procese, doua cu tema de lipsire de libertate si unul referitor la mostenirea unei averi. Tinerii sunt elevi la liceele din localitate sau chiar studenti. Ei au fost foarte incantati de aceasta activitate, unii dintre ei dezvoltand o pasiune pentru a face dreptate. Au decis sa ajute la proiectul de predare a educatiei juridice in scoli si licee si au prezentat interes pentru deschiderea unui club de educatie juridica in Jibou.

Stefania Haiduc este eleva in clasa a X-a la Liceul teoretic „Ion Agarbiceanu” din Jibou, jud. Salaj. Ea este ambasador al educatiei juridice pregatita in tabara LEGAL EDUCATION organizata de VedemJust, Turda, 2019.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.